Eşalonul secund se apropie cu paşi repezi de start, situaţia din Liga a II-a fiind una care merită un pic studiată, prin prisma faptului că, la anul pe vremea aceasta, toată suflarea fotbalistică ploieşteană speră că şi Petrolul va fi la acest nivel.
Este aproape sigur că, din păcate, nici de această dată, numărul echipelor care vor lua startul nu va fi cel stabilit prin tragerea la sorţi, în sensul că, deşi sunt 20 de echipe programate, cel puţin una – Foresta Suceava – este în moarte clinică şi s-a înscris „de dragul înscrierii”, în timp ce Metalul Snagov Reşiţa, chiar echipa unde antrenor-manager este ploieşteanul Răchită, aşteaptă invitaţia oficială pentru a participa la acest nivel competiţional. Altele, gen Brăila, Miroslava, Pandurii se vor chinui din greu să intre în joc, fiind aproape sigur că, până la final, se vor mai retrage dintre participante, mai ales că programul, distanţele cheltuiesc bani cu mult peste ce era până anul trecut, când s-a trecut la o singură serie.
Este aşadar nevoie de bani, de logistică, de sprijin, de continuitate pentru ca să treci divizia B cu bine! Bine că e şi la pariuri…