Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova continuă programul de tabără tematică “ADVENTURE TEAM” – Aventură şi agrement montan şi în vacanţa de vară a acestui an. Programul naţional de tabere tematice este organizat şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin direcţiile judeţene din subordine, fiind destinat elevilor din toate ciclurile de învăţământ (clasele I – XII), organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din şcolile de care aparţin (grup minim necesar pentru participarea la tabără: 10 elevi + 1 profesor însoţitor). Programul se va desfăşura la Centrul de Agrement Buşteni (Vila “Şoimul” – capacitate 76 locuri/serie şi Vila “Crişul” – 44 locuri/serie), pe parcursul mai multor serii de tabără din vacanţa şcolară de vară, tariful practicat fiind 76 lei/zi/persoană (456 lei/sejur/persoană). Fiecare serie tematică va cuprinde 6 nopţi de cazare, 6 pensiuni complete şi program zilnic de activităţi educative. Participanţii vor achita contravaloarea serviciilor turistice de tabără (cazare şi masă) prestate în centrul de agrement, precum şi contravaloarea transportului de la localitatea de domiciliu. Costul serviciilor suplimentare de educaţie nonformală, precum şi al tuturor materialelor necesare pentru desfăşurarea taberei este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Programul ce urmează a fi desfăşurat în fiecare zi de tabără va include diverse activităţi ce vor contribui în bună măsură la asigurarea educaţiei nonformale a copiilor şi tinerilor participanţi: iniţiere în orientarea turistică (orientare cu şi fără hartă sau busolă, recunoaşterea reperelor geografice în teren, parcurgerea unui traseu de iniţiere, concurs individual şi pe echipe), învăţarea unor noţiuni legate de măsurile de prim ajutor (prim ajutor în caz de accident, transportarea accidentatului, procurarea mijloacelor de transport necesare), aplicaţii teoretice şi practice privind viaţa în sălbăticie (construirea adăpostului pentru odihnă, identificarea potecilor marcate, aprinderea focului fără mijloace moderne), drumeţii tematice privind cunoaşterea florei şi faunei montane, noţiuni privind ecoturismul, jocuri de cabană cu caracter stimulativ şi multe surprize. Seriile de tabără se vor finaliza prin înmânarea de diplome tuturor participanţilor, precum şi a unor DVD-uri cu fotografii şi materiale filmate cu activităţile desfăşurate în fiecare zi.
Numărul total de locuri aprobat pentru tabăra tematică este de 200 copii şi tineri, organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din unităţile respective de învăţământ. Tabăra se află deja în plină desfăşurare, ultima serie tematică fiind 22 august – 28 august 2017. Până în prezent au participat sau urmează a participa la activităţile tematice grupuri de elevi din judeţele Bihor, Buzău, Constanţa, Galaţi, Prahova (elevi ai Şcolii Gimnaziale din Comuna Olari), Teleorman, Tulcea şi Vaslui, locurile fiind rezervate în proporţie de aproximativ 95%. Conceptul de tabără tematică reprezintă, în primul rând, o continuare a activităţilor desfăşurate la şcoală, o îmbinare armonioasă a utilului (educaţia nonformală) cu distracţia, potrivit directorului executiv, prof. Laurenţiu Virgil Nicolescu.
Informaţii suplimentare legate de programul zilnic de activităţi al taberei tematice, condiţiile de cazare/masă asigurate la Centrul de Agrement BUŞTENI, modalitatea de rezervare etc. se pot obţine la telefon: 0244/59.59.92 sau e-mail: djst.prahova@mts.ro, Compartimentul Tineret – Tabere.