F.T.

Ieri, în jurul prânzului, șoferul unei autocisterne încărcate cu 9.500 de litri de motorină și 1.200 de litri de benzină a observat, în dreptul sediului poliției din localitatea Podenii Noi, că în spatele cabinei a izbucnit un incendiu. Era clar că de-aici și până la producerea unei adevărate tragedii nu mai era decât o chestiune de câteva minute sau – cine știe ? – de secunde !
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino”, alertați despre incident, prin intermediul Numărului Unic de Urgență “112”, au trimis la locul faptei patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD.
Dar, când este să fie omul potrivit la locul potrivit, se stinge incendiul până să ajungă pompierii ! Iar omul potrivit a fost chiar plutonierul major Alin Ionică, de la Detașamentul 1 de Pomperi Ploiești, aflat în timpul liber. Ajutat de un prieten și de către șoferul autocisternei, cei trei au lichidat incendiul cu ajutorul unor stingătoare speciale și apoi cu apă, cum este procedura în astfel de cazuri.