F. T.

Ieri dimineață, în jurul orei 8,30, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova a primit o sesizare, prin intermediul Numărului Unic de Urgențe “112”, prin care era semnalată prezența unui urs la o stână din zona Podul Vârtos, orașul Comarnic.
Potrivit unui comunicat al IJJ Prahova, la locul indicat a fost trimis un echipaj format din patru jandarmi, oamenii legii constatând că ursul omorâse un berbec și un miel. De asemenea, din declarațiile ciobanului care păzea stâna a mai reieșit că alte nouă oi au dispărut!
Ieri după-amiază, ursul nu fusese localizat, iar jandarmii au avertizat cetățenii cu privire la prezența acestuia în zonă, pentru evitarea vreunei tragedii.
De asemenea, s-a luat legătura cu gestionarul fondului de vânătoare din cadrul AVPS Câmpina, precum și cu autoritățile locale, în vederea stabilirii măsurilor ce se impun. Iar lucrurile nu se opresc aici ! Tot jandarmii mai precizează că, în aceeași dimineață a zilei de ieri, a fost văzut un urs ce părea rănit în zona Valea Cerbului din Bușteni, dar nici acesta nu fusese găsit.
Cu referire la acest al doilea urs, jandarmii prahoveni nu exclud posibilitatea ca acesta să fie animalul rănit în noaptea de 15 spre 16 iulie, pe raza orașului Bușteni! Atunci, după cum aminteam și în ziarul nostru, sălbăticiunea a fost lovită de un autoturism, după care a fugit în pădure. Tot atunci au fost constituite echipe mixte, formate din jandarmi, reprezentanți ai Ocolului Silvic și ai Asociaţiei de vânătoare, care au pornit în căutarea ursului.