Petre Apostol

La fel ca în sezonul trecut, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan arată o formă mai bună în a doua parte a anului. Sportiva de 24 de ani din Sinaia şi-a egalat, săptămâna trecută, cea mai bună performanţă la un turneu din calendarul WTA (Asociaţia profesionistă de tenis feminin), după semifinala de la Florianopolis (Brazilia) de anul trecut ajungând în careul de aşi şi la BRD Bucharest Open, din Capitală.
De remarcat că, la ambele turnee de categoria International (premii de 226.750 de dolari), Ana Bogdan a eliminat, în drumul spre semifinale, pe principala favorită a competiţiei respective, în Brazilia chiar pe o fostă lideră mondială, sârboaica Jelena Jankovic, iar la Bucureşti pe letona Anastasija Sevastova, fiind prima victorie într-un meci cu o sportivă din Top 20.
La turneul de la Bucureşti, jucătoarea prahoveană nu a pierdut niciun set până în semifinale, trecând de Sorana Cîrstea (cap de serie nr. 6), scor 6-4, 6-2, de Cagla Buyukakcay (Turcia), scor 6-4, 7-5, şi de Anastasija Sevastova (cap de serie nr. 1), scor 6-1, 6-3. Parcursul său a fost stopat, însă, de a treia favorită a turneului, germanca Julia Goerges, scor 6-3, 2-6, 4-6, care avea să piardă, apoi, finala, în duelul cu Irina-Camelia Begu, scor 3-6, 5-7.
În urma prezenţei în semifinale, Ana Bogdan a obţinut 110 puncte în clasamentul mondial, însă nu a reuşit să urce în Top 100, deoarece, conform realizării punctajului pentru stabilirea ierarhiei WTA, i s-au scăzut cele 55 de puncte câştigate în urmă cu 12 luni, la turneul de categorie Premier (premii de 687.900 dolari) de la Stanford (Statele Unite ale Americii). Astfel, jucătoarea din Sinaia a urcat patru poziţii în clasament, cu 598 de puncte în total (22 de turnee disputate în ultimele 12 luni), ocupând locul 104 mondial, care reprezintă, totuşi, cea mai bună clasare din cariera profesionistă de până acum în ierarhia WTA.
De adăugat, totodată, că în clasamentul în care se iau în calcul doar turneele din 2017, în care Simona Halep este pe primul loc, Ana Bogdan a realizat unul dintre cele mai mari salturi ale ierarhiei, urcând 41 de poziţii şi ajungând pe locul 107.