Petrolul este pe ”calea cea bună” din punct de vedere al proiectului de performanță, odată cu implicarea uneia dintre companiile ”controlate” de Veolia, prin directorul acesteia, Mădălin Mihailovici, lucrurile mergând foarte bine pentru fosta campioană a României. Nu este însă deloc ușor și nu este peste tot la fel, iar primele exemple dintre ”numele de glorie ale fotbalului românesc”, care au încercat o revenire rapidă în prim-plan, fără mari perspective, se înmulțesc!
Mai precis, din ”careul” Oțelul, Farul, U. Cluj, Petrolul, primele două echipe au, deja, de la nivelul ligii a treia, dificultăți, unele chiar foarte mari, astfel că viitorul proiectului la Constanța este incert, iar la Galați situaţia este departe faţă celelalte două cazuri. Așadar, doar la Cluj și la Ploiești există, în acest moment, perspective clare pentru performanță, în timp ce la Constanța și Galați, deja, proiectele de performanță par să se fi transformat în luptă pentru supraviețuire. Nici la Rapid nu este mai liniște, încă, despre acest nume vorbindu-se în prea multe proiecte, idei, fără ceva palpabil, cum nici posibila apariție a unui ”nou FC Brașov” nu pare o chestiune facilă!
Așadar, să fim bucuroși cu jumătatea de milion de euro promisă de Mihailovici (fie cu autocar inclus în acești bani sau nu), să fim mulțumiți că nu este nevoie de… pomană politică! La alții e rău de tot, față de ce e la Ploiești…