• În mod suprinzator, vara este sezonul în care se întâmplă destul de des să apară răcelile. Medicii spun că nu este nimic suprinzător în acest lucru şi că, de obicei, virusurile care declanşează o astfel de răceală sunt diferite de cele care apar în timpul sezonului rece. Diferenţele de temperatură la care este supus corpul cu bună ştiinţă au consecinţe asupra sistemului de apărare al organismului care începe să se degradeze şi să determine apariţia simptomelor răcelii. Virusurile care cauzează infecţii ale căilor respiratorii superioare pe timpul iernii sunt suplimentate în lunile calde de un complice deosebit de periculos – enterovirus – care poate conduce la afecţiuni mai complicate, informează Divahair.
• Cercetătorii americani susţin că există 12 tipuri de cancer pentru care este dovedit că sunt declanşate şi de mutaţii genetice moştenite: cancerul ovarian, de stomac, la sân, la prostată, două tipuri distincte de afecţiuni ale plămânilor, cancerul ţesutului glial, la cap şi la gât, cancerul endometrial, la rinichi, glioblastomul şi leucemia acută mieloidă. Descoperirile făcute de cercetătorii de la Universitatea din Washington sunt extrem de valoroase, pentru că deschid calea unei testări cu rezultate mult mai precise pentru depistarea celulelor canceroase aflate în structura ADN-ului uman. De asemenea, acestea pot să determine producerea unei game mai variate de teste pentru tumori din ce în ce mai diverse. „Era general cunoscut faptul că, în ceea ce priveşte cancerul ovarian şi pe acela la sân, aceste forme de boală au o componentă semnificativă de moştenire genetică, pe când la altele, precum leucemia acută mieloidă şi cancerul la plămâni, contribuţia genetică moştenită este mult mai mică”, a declarat doctorul Li Ding, autorul studiului, potrivit
doctorulzilei.ro.
• În timpul verii, ţânţarii, albinele, viespile, căpuşele, bondarii şi tăunii pot fi, din cauza înţepăturilor pe care le produc, duşmanii pielii. De aceea, purtaţi haine mai groase. Piesele din bumbac nu reprezintă chiar cea mai bună armură în faţa ţânţarilor, astfel că ar trebui să vă îndreptaţi atenţia spre cele sintetice. Spre exemplu, atunci când faceţi sport seara, în parc, vă puteţi baza pe echipamentele sportive dedicate sportivilor de performanţă. De asemenea, hainele care oferă protecţie UV vă feresc de muşcăturile insectelor. Evitaţi să faceţi obiceiuri care vă cresc rata metabolică: exerciţiile fizice, consumul de alcool şi de alimente picante. Aşadar, relaxaţi-vă! Dioxidul de carbon (CO2) e principalul criteriu după care se ghidează ţânţarii atunci când îşi caută victima. Atunci când inima bate mai tare, corpul tinde să producă mai mult CO2, ceea ce devine irezistibil pentru aceste insecte, scrie Click.