Petre Apostol

La Bucureşti, la finalul săptămânii trecute, a avut loc o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Atletism în aer liber masters, pentru sportivii ieşiţi din circuitul de performanţă, cu vârsta de peste 35 de ani. Şi la această ediţie, atletul prahovean Marian Ion (foto – stânga), din Cosminele, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Participant la Campionatele Mondiale şi Europene şi multiplu campion balcanic şi naţional, Marian Ion (CS Plopeni) şi-a reconfirmat valoarea la categoria de vârstă peste 50 de ani. În pofida căldurii excesive de pe pistă, la nivelul căreia s-au înregistrat chiar şi peste 50 de grade Celsius, atletul din Cosminele şi-a adjudecat victoria la proba de 5000 m marş, cu timpul de 30:41.74 minute, la aproape un minut şi jumătate de al doilea clasat. În plus, Marian Ion a fost al doilea dintre toţi concurenţii prezenţi la competiţie.
De remarcat faptul că şi prahoveanul Gheorghe Boboc (CS Petrolul Ploieşti, foto – dreapta) a urcat pe podiumul de premiere la proba de 5000 m marş, la categoria 45 de ani, la care s-a clasat al treilea, reprezentând prima sa participare la această probă, în aer liber, el fiind, în principal, concurent la probele de sprint.