Președintele Klaus Iohannis a declarat că este foarte mulțumit de activitatea Parchetului General și a DNA și a precizat că a luat act de faptul că ministrul Justiției a solicitat o inspecție de management la cele două instituții, potrivit Agerpres.
„Am fost informat despre aceste abordări media (n.r. – înregistrările cu procurorii) și cred că este bine să se verifice. Din informațiile mele se fac verificări și în interiorul DNA. De asemenea, CSM se ocupă de anumite aspecte și am luat act de faptul că ministrul Justiției a solicitat o inspecție de management atât la Parchetul General, cât și la DNA. Aceste demersuri vor clarifica toate aceste aspecte. În ceea ce privește activitatea Parchetului General și a DNA și m-am exprimat de mai multe ori – eu sunt foarte mulțumit de activitatea acestor instituții și de conducerea acestor instituții. Am auzit prea multe (…) interceptări, ascultări, interpretări ca să cred în ele. Cei îndrituiți de lege vor face verificările de rigoare și vom afla”, a arătat șeful statului.
În opinia acestuia, nu este niciun motiv de suspendare a conducerii instituțiilor menționate și „nici nu este afectat statul de drept”.