Proiect privind scutiri de plată pentru un anumit tip de întreprinderi

Microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) ar putea beneficia de scutirea de la plată a contribuțiilor sociale, de sănătate și de șomaj datorate de angajator, pentru veniturile a cel mult cinci salariați, angajați pe o perioadă nedeterminată, conform unui proiect legislativ, citat de Profit.ro.
Aceeași sursă mai menționează faptul că de scutirea contribuțiilor sunt excluse firmele care au primit subvenții de la stat sau au realizat mai mult de 20% din venituri din contracte cu autorități sau instituții publice ori din contracte cu companii cu capital majoritar de stat.
Inițiativa legislativă, înregistrată la Parlament, prevede că pot beneficia de această facilitate societățile care au fost înființate de cel puțin trei ani și au înregistrat profit în fiecare an, menționează și Infolegal.

Impozit special la alimentele cu un conținut ridicat de zahăr

Infolegal anunță că Ministerul Finanțelor va introduce un impozit special pentru alimentele și băuturile cu un conținut ridicat de zahăr, după modelul altor state europene.
“Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a precizat că măsura s-ar putea aplica din 2018 și ar putea include și alte produse cu risc pentru sănătate. Acesta a și confirmat că introducerea acestei supraimpozitări urmează modelul altor state europene”, mai scrie Infolegal.

Finanțele și-au planificat împrumuturi de peste cinci miliarde de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de 5,61 miliarde de lei de la băncile comerciale, în luna iulie 2017, dintre care 5,1 miliarde de lei prin nouă licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat şi 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, precizează Agerpres. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.
Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program, în iulie, două licitaţii de certificate de trezorerie cu discount, una pe şase luni, în data de 20 iulie, în valoare de 700 milioane lei, şi una pe un an, pe 24 iulie, în valoare de un miliard de lei. Totodată, vor fi organizate şapte licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,91 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.