Petre Apostol

Echipa de volei Tricolorul LMV Ploieşti a fost cea mai activă pe piaţa transferurilor din campionatul românesc, până acum. Dar, oficialii clubului prahovean nu au punctat doar la capitolul numeric, ci şi la cel valoric, deoarece au fost transferaţi jucători cu palmares important, care transformă echipa ploieşteană într-una dintre pretendentele la titlul naţional în sezonul viitor.
Iar spre deosebire de alte cluburi din ţară, care declină participarea în anumite competiţii, ploieştenii sunt interesaţi şi de participarea internaţională, făcând cerere să evolueze în cupele europene, unde în mod normal echipa nu obţinuse dreptul să joace, după clasarea pe locul al cincilea în sezonul trecut.
Astfel, Tricolorul LMV va evolua pentru al doilea an la rând în CEV Challenge Cup, cu speranţe la un rezultat mult mai bun, având în vedere jucătorii cu experienţă internaţională transferaţi până acum, iar lotul încă nu este definitivat, oficialii clubului pregătind alte surprize.
Cu stabilitate financiară, asigurată datorită managerilor clubului, Tricolorul LMV poate construi o tradiţie frumoasă la Ploieşti, pe o scenă tot mai săracă în performanţe la nivelul sportului de echipă şi într-un oraş obişnuit cu marile rezultate. Aşadar, clubul ploieştean oferă un exemplu în sportul românesc, dovedind că se poate construi o echipă de performanţă fără implicarea fondurilor financiare de ordin public.