Rodica Paraschiv, deputat PSD de Prahova

Legea salarizării este primul mare angajament îndeplinit din Programul de Guvernare. În ciuda criticilor, contează că banii vor intra în buzunarele românilor. Bugetarii vor primi chiar mai mult decât s-a discutat inițial. Promisiunea făcută românilor se va concretiza. Ideea este că legea salarizării în forma adoptată aduce mai mulți români în clasa de mijloc și mai mulți bani în buzunarele românilor. G RP
Modificările aduse de lege vor determina creșteri de salarii și în sistemul privat. Unele mari rețele private de magazine sau spitale au anunțat deja majorări de salarii, ca urmare a creșterilor din sectorul bugetar. Creșterea salariilor din România va determina stoparea exodului tinerilor din țară și reîntoarcerea unora dintre cei care au plecat. Pentru prima oară după 1989, avem o lege care pune ordine în sistem, elimină inechitățile şi majorează substanțial salariile bugetarilor, în special la nivelul de bază.
Criticile sunt nejustificate. Deja salariile au crescut și vor crește până la nivelul promis în conformitate cu Programul de Guvernare. Nemulțumirile nu sunt generate de faptul că nu se acordă măriri de salarii, ci de felul în care arată „capra vecinului”, iar supărările unor sindicaliști sunt legate de faptul că alte categorii de bugetari primesc mai mult.