Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că unii lideri de sindicate au interese în ceea ce priveşte eliminarea tichetelor de masă, precizând că are dovezi că unul dintre aceştia controlează o firmă care se ocupă de tipărirea bonurillor, potrivit Mediafax.
„Toţi cei care au avut tichete de masă le au în continuare pentru anul acesta. Voucherul de vacanţă se dă anul acesta în format electronic, pe când anul viitor va intra în salariu. Anul acesta nu se pierde niciun drept. Unii lideri de sindicat au interese. Am şi probe. Există o firmă care face tichete şi vouchere, le tipăreşte, şi această firmă e controlată de un lider de sindicat, care a venit şi a spus că dacă le scoatem legea nu se va aplica niciodată. Când am zis că mă gândesc să retrag legea, sindicatele mi-au zis să nu o fac că vor ieşi în stradă. Liderii de sindicat fac scadal la televizor, în spatele uşilor închise lucrurile stau altfel”, a declarat ministrul Muncii la un post de televiziune.
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă şi 47 de abţineri, proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar.