Petre Apostol

De curând, în Turcia, la Sala Polivalentă din Tekirdag s-a desfăşurat o nouă ediţie a Campionatelor Balcanice de Judo pentru cadeţi (U18), la care au fost prezenţi 197 de sportivi din zece ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia şi România.
În delegaţia României de la competiţia balcanică au fost incluse şi două sportive de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, Diana Marcu şi Codruţa Lungu, pregătite de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator) şi Mihai Trandafirescu.
Dintre cele două sportive ploieştene, Diana Marcu a reuşit să urce pe podiumul de premiere, adjudecându-şi medalia de bronz la categoria 70 kg. Sportiva de la CSM CFR CSŞ Ploieşti a pierdut primul meci, disputat cu reprezentanta gazdelor, Burcu Aksoy, ajungând în recalificări. În faza pentru medalia de bronz, Diana Marcu a fost neînvinsă, învingându-le pe Theofania Vasiliou, din Grecia, şi pe Miglena Raikova, din Macedonia.
Cealaltă reprezentantă ploieşteană din lotul naţional al României, Codruţa Lungu, a participat în cadrul categoriei 48 kg, oprindu-se în primul tur, după ce a pierdut cu Arbresha Rexehepi, din Macedonia.
România a fost reprezentată la întrecerea balcanică de 29 de sportivi (15 masculin şi 14 feminin), reuşind să adune 12 medalii în total, dintre care trei de aur (Ivănescu Florentina 52 kg, Mocanu Victor 50 kg, Burduşel Răzvan 73 kg), trei de argint (Dumitru Maria 48 kg, Ispas Lorenzo 50 kg, Șerban Eduard 90 kg) şi şase de bronz (Store Ana Maria 40 kg, Marcu Diana 70 kg, Dănilă Cosmina +70 kg, Botofei Ionuț 55 kg, Antal Botond 60 kg, Pescăruș Eduard +90 kg).
Astfel, reprezentativa României a ocupat locul al doilea în clasamentul pe naţiuni, în urma Turciei.