Petre Apostol

Handbalul masculin ploieştean nu mai există la nivel de echipe în competiţiile de seniori şi nici la juniori nu o duce foarte bine. Totuşi, în Liga Naţională de handbal masculin, denumită şi Liga Zimbrilor, evoluează şi câţiva jucători din Prahova care se numără printre principalii handbalişti ai campionatului.
Dacă tânărul portar Ionuţ Iancu a obţinut a treia medalie de argint consecutivă, cu CSM Bucureşti, printre golgheterii competiţiei încheiate miercuri seară s-au regăsit şi doi jucători ploieşteni cu mare experienţă, Ionuţ Georgescu şi Laurenţiu Toma.
Ambii jucători pe postul de extremă dreapta, în vârstă de peste 30 de ani, sunt originari din Ploieşti, fiind trecuţi şi pe la lotul naţional, numărându-se în acest sezon printre liderii echipelor pentru care evoluează, încheind chiar la egalitate în topul marcatorilor ligii, pe locul al nouălea, cu câte 146 de goluri înscrise fiecare. LN H
Ionuţ Georgescu, handbalist care va împlini 35 de ani chiar peste o săptămână, a fost golgheterul CSA Steaua Bucureşti în acest sezon. Echipa stelistă a ratat, însă, calificarea în playoff, pentru doar trei puncte, evoluând în playout, unde a încheiat prima, ocupând, astfel, locul al nouălea în clasamentul final al Ligii Naţionale, după 32 de meciuri disputate.
De două ori câştigător al trofeului de golgheter în Liga Naţională (o dată cu Uztel Ploieşti, club la care şi-a început cariera, dar care nu mai există, în prezent), Georgescu se gândeşte şi la o carieră de antrenor, punând bazele unei academii de handbal în Ploieşti, în umă cu câţiva ani.
În schimb, Laurenţiu Toma, care încă după încheierea junioratului s-a stabilit la Constanţa, unde a jucat pentru Handbal Club Municipal din localitate, a evoluat în playoff în acest sezon, cu HC Dobrogea Sud Constanţa, continuatoarea fostei echipe campioane. În vârstă de 35 de ani, Toma a fost al doilea marcator al echipei dobrogene, după sârbul Dalibor Cutura (179 de goluri).
Formaţia constănţeană a încheiat pe locul al patrulea campionatul, performanţă remarcabilă pentru o nou-promovată, pierzând în trei meciuri finala mică disputată în compania AHC Potaissa Turda. AHC Dobrogea Sud încheiase pe locul al cincilea sezonul regulat, dar a eliminat pe HC Odorhei în primul tur al playoffului, după care a pierdut în semifinale cu Dinamo Bucureşti, echipă care avea să-şi adjudece titlul naţional pentru al doilea an consecutiv.
În topul golgheterilor campionatului, primul loc i-a revenit lui Gabriel Bujor (HC Vaslui), cu 222 de goluri marcate, podiumul fiind completat de Dalibor Cutura (Dobrogea Sud), cu 179 goluri reuşite, respectiv Filip Marjanovic (Politehnica Timişoara), cu 175 goluri înscrise.