Marian Dima

Ziua de ieri a fost una importantă pentru fotbalul ploieştean, după o lungă perioadă de timp de evaluări, tergiversări şi căutări de … soluţii legale, Consiliul Local Ploiești reuşind să voteze o modalitatea de atribuire a mărcilor Petrolul, soluţia aleasă după o dezbatere la care a participat şi primarul Adrian Dobre, dar şi reprezentanţii clubului Petrolul 52 fiind aceea de a se organiza o licitație publică deschisă cu strigare.

SP
Primăria va “scoate la închiriere”, pentru o perioadă de 4 ani, cele 6 mărci pe care le deţine (FC Petrolul Ploieşti, FC Petrolul Ploieşti 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploieşti, Petrolul 52 şi Petrolul 95), cu un preţ de pornire a licitaţiei de 14472 ron, pentru fiecare dintre ele, “pasul” de licitaţie fiind de 5000 de ron (!), garanţia de 14000 de ron şi taxa de participare de 1000 de ron!
Proiectul de hotărâre pune şi anumite condiții, care, dacă vor rămâne valabile, se pot dovedi extrem de importante, în perspectivă, anume un procent anual din “utilizarea” mărcilor (de la 10 %, propunere iniţială s-a ajuns la 2 %) şi chiar criterii sportive!
Comisia pentru organizarea licitaţiei a fost deja aprobată, ca şi cea pentru eventualele… contestaţii, care chiar ar complica serios lucrurile, în sensul depunerii la FRF a actelor necesare odată cu promovarea echipei în Liga a III-a. Dar, să vedem ce va fi după aceste 10 zile, nu-i aşa?