V. Stoica

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a demarat procedurile de achiziție a unor echipamente specifice intervențiilor în situații speciale de urgență, printre care se află și o barcă pneumatică pentru patru persoane.
Barca de salvare, evaluată la 5.000 de lei fără TVA, ar urma să fie folosită pentru îndeplinirea misiunilor echipelor de intervenție în cadrul procedurilor de salvare de vieți omenești și bunuri materiale din râuri, din lacuri sau din zone inundate în care nu se poate folosi un alt mijloc de transport. Barca pneumatică trebuie să îndeplinească unele cerințe speciale, cum ar fi să aibă minimum trei compartimente independente etanșe, care să poată fi umflate și dezumflate individual, să fie prevăzută cu punte suplimentară din aluminiu rezistentă la coroziune și la umiditate plus două banchete din aluminiu. Echipamentul va cuprinde obligatoriu și vâsle, pompă și compresor de aer, kit de reparații, cinci veste de salvare. Toate aceste componente, inclusiv barca (obligatoriu de culoare roșie și inscripționată cu siglele specifice ISU), trebuie să fi fost fabricate cu cel mult șase luni înainte de momentul livrării.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova va achiziționa și un echipament de intervenție combinat tip Hooligan, a cărui valoare fără TVA ajunge la circa 5.580 de lei. Acest echipament va fi folosit pentru intervenții în situații de urgență pentru deblocarea ușilor, a ferestrelor, chiar și pentru spargerea pereților sau deblocarea căilor de acces în vederea salvării de persoane sau de recuperare a bunurilor materiale.