Petre Apostol

Unul dintre jucătorii echipei de volei Tricolorul LMV Ploieşti a trăit o experienţă pe care nu şi-ar fi dorit-o niciun sportiv. Component al Naţionalei Venezuelei, Jose Carrasco şi colegii săi de echipă ar fi trebuit să participe, de vineri până duminică, la primul turneu din Liga Mondială, desfăşurat la Frankfurt, în Germania. Dar, jucătorii venezueleni s-au trezit, la aeroportul din ţara sud-americană, că nu există biletele pentru cursa către Germania.
Confuzia pare că este la ordinea zilei şi în domeniul sportului în Venezuela, în urma situaţiei politico-economice din ţara sud-americană, oficialii responsabili de rezervarea biletelor echipei naţionale de volei… uitând de acest aspect, care a dus la multe ecouri la nivel internaţional. Carrasco şi co. au ajuns, în cele din urmă, la Frankfurt, dar cu o zi întârziere, astfel că Venezuela a realizat o premieră pentru competiţia organizată de forul internaţional de volei, pierzând prin neprezentare meciul de vineri, cu Austria, un forfait nemaiîntâlnit la acest nivel. Mai ales când competiţia contează şi pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor.
Echipa sud-americană avea să câştige al doilea meci programat, cu selecţionata Kazahstanului, dar a pierdut, apoi, confruntarea cu formaţia ţării gazdă, Germania.
Rămâne de văzut, acum, dacă Naţionala venezueleană va ajunge la Talinn, în Estonia, unde are programat, la finalul săptămânii, ultimul turneu din faza preliminară a Ligii Mondiale, grupa a III-a.