Liga A Prahova şi-a “închis” sezonul cu o etapă care aproape că nu a contat în economia finală a ierarhiei, unde Petrolul este echipa “numărul unu”, într-un sezon în care galben şi albastrul au fost culorile preponderente în judeţ!
Probabil că va fi imposibil să mai avem parte de un asemenea sezon pentru Liga A Prahova, ca expunere, în primul rând, cu mii de oameni care au descoperit, unii dintre ei pentru prima dată, faptul că, în Prahova, la Coada Izvorului, Ceptura, Cocorăştii Colţ sau cine ştie ce alte comune “există fotbal”. Meciuri transmise “live” pe internet şi urmărite de mii de oameni, mulţi de peste hotare, jocuri care au “trezit” comunităţi adormite, adevărate “sărbători” pentru respectivele arene (să ne amintim meciurile de la Băicoi, de la Mizil, din Cupă, de la Păuleşti sau de la Măneciu), jucători trecuţi prin Liga I (6-7 la număr, pe teren, în tricoul Petrolului, la unele meciuri) cum va fi greu de crezut că se vor mai vedea la acest nivel, toate au dat “culoare” unui fotbal judeţean care avea nevoie de o “scânteie”.
Ce va urma după Petrolul? Dacă răspunsul, la anul, pe vremea asta, este “nimic”, atunci vom reveni în mediocritatea care toacă banii unor bugete locale, în linişte, dar constant!
Este păcat, inadmisibil, ca banii pe care-i au la dispoziţie localităţi precum Păuleşti, Brazi, Blejoi, Ariceştii Rahtivani, dar şi municipiul Câmpina sau oraşe precum Sinaia, Azuga, Comarnic să nu înceapă să se vadă şi în performanţă sportivă!