Petre Apostol

Deşi încă sunt multe necunoscute cu privire la viitorul sezon competiţional în voleiul românesc, la sediul Federaţiei Române de profil a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din Divizia A1 şi din Cupa României. După două clasări pe locul al cincilea în campionat, echipa Tricolorul LMV Ploieşti urmăreşte ca, din a treia încercare, să urce pe podiumul de premiere.
Campionatul urmează să aibă acelaşi sistem de desfăşurare cu acela din sezonul anterior, cu o fază preliminară, în care se joacă fiecare cu fiecare, tur-retur, după care primele şase clasate vor avansa în faza finală pentru medalii, într-un minicampionat de zece etape, tur-retur, cu punctele deja acumulate din prima parte a competiţiei. De asemenea, şi ultimele şase clasate vor juca într-un minicampionat de zece etape, tur-retur, miza fiind evitarea ultimele două locuri, retrogradabile.
Conform tragerii la sorţi, echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu ar urma să înceapă campionatul viitor exact de unde l-a încheiat pe cel anterior, adică pe terenul formaţiei Steaua Bucureşti, startul Diviziei A1 fiind programat pe 7 octombrie. Primul joc din Sala „Olimpia” pentru Tricolorul LMV este programat în etapa a II-a, când ploieştenii vor primi replica vicecampioanei SCM U Craiova.
În sezonul trecut, au retrogradat Universitatea Cluj şi VCM LPS Piatra Neamţ, în vreme ce echipele promovate sunt Dinamo Bucureşti şi CSŞ 2 Baia Mare.
În Cupa României, de asemenea, sistemul de desfăşurare a rămas acelaşi, cu primele patru clasate din campionatul trecut deja calificate în sferturi, celelalte opt echipe urmând să dispute un tur preliminar. Tricolorul LMV ar avea de jucat, în turul preliminar, cu nou-promovata CSŞ 2 Baia Mare, pentru ca, în cazul foarte probabil al calificării în sferturi, să întâlnească pe CS Arcada Galaţi, deţinătoarea Cupei României.
În această competiţie, echipa ploieşteană a fost prezentă la precedentele două ediţii, la prima participare fiind eliminată, în optimile de finală, de Arcada Galaţi, în vreme ce în sezonul trecut a pierdut în sferturile de finală, cu SCM U Craiova, după un duel decis în „setul de aur”.
Totuşi, sunt câteva semne de întrebare cu privire la configuraţia campionatului viitor. Spre exemplu, există dubii în privinţa dreptului de a juca într-un campionat de seniori a nou-promovatei CSŞ 2 Baia Mare, care este club sportiv şcolar. Iar în Baia Mare mai există o echipă de seniori în prima divizie, susţinut cu bani publici, Ştiinţa Explorări.
În plus, au apărut zvonuri cu privire la o eventuală retragere a Volei Club Caransebeş, grupare care a investit mulţi bani în ultimele sezoane fără, însă, să obţină şi rezultate pe măsură. Astfel că va fi o vară interesantă în voleiul masculin românesc, iar programul stabilit în prezent ar putea suferi modificări.
Totodată, este de precizat şi faptul că sezonul competiţional va începe cu Supercupa României, programată pe 30 septembrie, în care campioana Volei Municipal Zalău se va confrunta cu deţinătoarea Cupei, Arcada Galaţi, pe teren neutru. Va fi, practic, reeditarea finalei Cupei României.

Program tur Divizia A1, faza preliminară
Etapa I: Steaua Bucureşti – Tricolorul LMV Ploieşti
Etapa a II-a: Tricolorul LMV Ploieşti – SCM U Craiova
Etapa a III-a: Arcada Galaţi – Tricolorul LMV Ploieşti
Etapa a IV-a: Tricolorul LMV Ploieşti – CSM Bucureşti
Etapa a V-a: CSŞ 2 Baia Mare – Tricolorul LMV Ploieşti
Etapa a VI-a: Volei Club Caransebeş – Tricolorul LMV Ploieşti
Etapa a VII-a: Tricolorul LMV Ploieşti – Dinamo Bucureşti
Etapa a VIII-a: Explorări Baia Mare – Tricolorul LMV Ploieşti
Etapa a IX-a: Tricolorul LMV Ploieşti – Ştiinţa Bacău
Etapa a X-a: Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploieşti
Etapa a XI-a: Tricolorul LMV Ploieşti – Unirea Dej
Program Cupa României
Faza I
Ştiinţa Bacău – Unirea Dej
CSŞ 2 Baia Mare – Tricolorul LMV Ploieşti
Volei Club Caransebeş – CSM Bucureşti
Dinamo Bucureşti – Explorări Baia Mare
Partidele se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul primei echipe menţionate.
Faza a II-a
Volei Municipal Zalău – Ştiinţa/Unirea Dej
Steaua Bucureşti – Caransebeş/CSM Bucureşti
Arcada Galaţi – CSŞ 2 Baia Mare/Tricolorul LMV
SCM U Craiova – Dinamo/Explorări
Partidele se vor disputa în sistem tur-retur.

Tricolorul LMV a sărbătorit în parc Ziua Copilului

9-bDeoarece doresc să pună accent şi pe latura copii şi juniori începând din sezonul următor, reprezentanţii clubului de volei Tricolorul LMV Ploieşti au organizat, joi, 1 Iunie, o acţiune dedicată celor mici. De Ziua Copilului, antrenorul secund Mădălin Marinescu şi un fost jucător al echipei, Sorin Andrei, în prezent statistician al clubului, au promovat voleiul în rândul copiilor, printr-un eveniment organizat în Parcul Tineretului, lângă fostul turn de paraşutism.
Au fost prezenţi în jur de 20 de copii, care s-au putut bucura de volei, de mişcare în aer liber şi de surprize, învăţând, totodată, mai multe dintre secretele acestei discipline sportive care menţine steagul sus pentru oraşul Ploieşti în sportul de performanţă, prin Tricolorul LMV, club participant în CEV Challenge Cup, în sezonul trecut.