• Alimentaţia de tip fast-food, lipsa de mişcare sau orele puţine de somn îşi pun amprenta asupra scheletului nostru. Oasele şi tendoanele sunt afectate de stilul de viaţă haotic, avertizează medicii. La fel ca oricare parte a corpului, scheletul are nevoie de nutrienţi. Iar persoanele care consumă preponderent alimente de tip fast-food îşi pun în pericol întreg organismul, spun medicii, citaţi de Digi24.ro „Alimentaţia dezechilibrată are un efect metabolic. Rezistenţa scheletului şi a cartilajului este dată de un echilibru fosfo-calcic. Adică, sunt nişte minerale care trebuie să se depună în ţesutul osos, pe de o parte se depun, pe de altă parte se eliberează, sunt un fel de circuit continuu de reîmprospătare a ţesutului proteic, cât şi a mineralelor din os, care în felul acesta se primeneşte”, explică prof. dr. Radu Rădulescu, medic primar ortopedie, scrie doctorulzilei.ro.
  • Toată lumea ştie că odihna este un element extrem de important pentru sănătate. Totuşi, cu o viaţă tot mai ocupată, oamenii nu mai au grijă să doarmă atât cât ar trebui, au un program dezordonat şi nu dau importanţă semnelor pe care organismul lor le transmite. Specialiştii avertizează că am putea avea de suferit dacă nu dormim suficient. The Sun a realizat un experiment în care a fost implicată o tânără de
    18 ani, care a dormit patru ore în trei zile. La finalul experimentului, aceasta arăta ca o persoană bolnavă, cu ochii roşii, cu cearcăne pronunţate şi coşuri. Perioadele lungi petrecute fără o odihnă corespunzătoare pot conduce la apariţia unor afecţiuni precum cele cardiace sau diabetul, potrivit CSID.