Petrolul 52 se pregăteşte de sărbătorile „specifice” unei promovări în Liga a III-a, mai mult decât probabilă şi posibilă, în condiţiile în care judeţul Prahova nu a ratat niciodată calificarea din barajul de promovare, iar adversara de peste câteva săptămâni – campioana Dâmboviţei (barajul a fost confirmat de către FRF) nu poate ridica probleme deosebite.
Astăzi, când suflarea petrolistă „arde” pentru acordarea în ultimul ceas a unei „mărci”, se împlinesc şi patru ani de când zeci de mii de ploieşteni au mers la Bucureşti şi, apoi, au umplut străzile Ploieştiului, de bucurie, după câştigarea ultimei Cupe a României! Înmânată de Mircea Dridea lui Cristi Vlad (doamna secretară a primăriei, care ieri „comentaţi” despre mărci, parcă „Mântuială”, sau cum vă cheamă, vă par cunoscute aceste nume?), Cupa din 2013 reprezintă ultima „bornă” a marii performanţe, şi, chiar dacă ea a adus, apoi, dezastrul, prin aceiaşi oameni care au făcut posibilă câştigarea ei, totuşi să nu uităm că „a fost frumos”.
Contra, Hamutovski, Alcenat, Hoban, Guilherme, Boudjemaa, „ploieşteanul” Hamza, Bokila, Grozav, dar şi Walter, Capră, Crîngu, toţi au fost „eroii” Ploieştiului, măcar pentru o noapte!