Ce avantaj primesc dacă îmi găsesc de lucru departe de casă ?

„Voi termina facultatea în curând și sunt dispus să caut de lucru oriunde în țară. Conform legii, am dreptul la vreun beneficiu dacă îmi găsesc de lucru într-o localitate situată departe de domiciliu?”

Florin Dumitrescu, Ploiești

*  *  *
Conform legii, au dreptul la o primă de relocare absolvenții înregistrați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova și care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa. Aceștia pot primi cel mult 900 lei/lună, timp de 36 de luni, bani destinați asigurării cheltuielilor de chirie și utilități. Pentru a beneficia de acești bani, persoanele interesate trebuie să facă o cerere și să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiții: să fie înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă; să se angajeze în baza unui contract de muncă, cu normă întreagă, pentru cel puţin 12 luni; să își schimbe domiciliul sau să își stabilească reședința în localitatea (sau în localitățile învecinate) unde va lucra; să aibă venituri nete lunare mai mici de 5.000 lei/lună, realizate de solicitant în situația în care este persoană singură sau împreună cu familia acestuia; să nu aibă locuință de serviciu (sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei) asigurată de angajator sau de stat.


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte, vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.