Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a pregătit, prin secţiile sale, o serie de manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, cu acces liber. Astăzi, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Biroul Istorie, de la ora 11.00, are loc atelierul „Copilăria de altădată”, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”, la ora 11.00 se deschide expoziţia temporară: ,,Copilărie la Nichita”, Muzeul „Crama 1777”, Valea Călugărească găzduiește, de la ora 9.00, matineu muzeal: ,,Masca de carnaval”, iar la Muzeul „Conacul Bellu” din Urlați se desfășoară începând cu ora 10.00 ,,Carnavalul basmelor”.
La Muzeul „Casa Domnească”, Brebu, cei mici sunt așteptați între orele 10.00 – 12.00 să participe la matineul muzeal „Zâmbet de copil – să o cunoaştem pe Veronica”, de la ora 11.00, Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” din Buşteni găzduiește matineul muzeal „Culoarea copilăriei”, iar la Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere”, Bucov, de la ora 11.00 se desfășoară acțiunea „Ne jucăm de ziua noastră” – jocuri ale copilãriei, concurs de desene pe asfalt. La Câmpina, pe 1 Iunie, de la ora 10.00, vor fi organizate pe platoul Muscel evenimente dedicate Zilei Copilului. Cei mici vor putea urmări scenete cu personaje din desene animate, vor participa la jocuri, concursuri, la o paradă de costume și vor asista la un concert susținut de Andreea Bălan. La Bușteni, în perioada 1- 3 iunie, se va desfăşura cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Literatură pentru Copii şi Tineret ,,Cezar Petrescu”. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti- Literatură pentru Copii şi Tineret, în colaborare cu Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” din Buşteni şi Centrul de Vizitare „Alexandru Beldie” al Administraţiei Parcului Natural Bucegi – sit Natura 2000 – Buşteni.
În cadrul festivalului se va desfăşura un concurs de poezie şi proză organizat pe două secţiuni: „Mircea Sântimbreanu” pentru clasele V – VIII şi „Cezar Petrescu” pentru clasele XI – XII. Vor mai fi organizate momente artistice (teatru, dansuri, cântece) realizate de copii din Buşteni, dar şi din ţară, recitaluri de poezie, mărturisiri ale scriitorilor cu privire la tainele scrisului, prezentări de carte şi târguri de carte.
Festivitatea de premiere şi o mare parte a programului artistic se vor desfăşura pe data de 3 iunie 2017, începând cu ora 10.30 la Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni.