Bogdan Chitic

După ce, în urmă cu două săptămâni, CSU Ploieşti şi CS Sevlar au tras cortina peste sezonul 2016-2017 al Campionatului Naţional masculin de baschet „U16”, celelalte două formaţii din oraşul nostru, BC T-Pack şi CSŞ Ploieşti, au încheiat, în weekend, actuala ediţie de campionat.
BC T-Pack, formaţia antrenată de Vasile Tace, a câştigat şi la Iaşi, scor 72-48, în faţa celor de la CSŞ Unirea 2 şi a încheiat grupa de recalificare semifinală pe ultima treaptă a podiumului, cu un bilanţ de (10-4). De remarcat că, în cazul „lupilor”, aceştia au terminat sezonul cu un „run” activ de şapte victorii consecutive, aspect care, la final, i-a adus, practic, la un singur punct în spatele liderului LPS CSU 2 Piteşti, formaţie surclasată în urmă cu trei săptămâni, în „Olimpia”, dar care va forţa pătrunderea în elită în cadrul unui turneu de baraj. Ploieştenii au avut o primă jumătate de an foarte bună, dar, din toamnă, se vor despărţi de categoria „U16” şi vor urca nivelul la „U18”, într-un prim sezon, probabil, „de sacrificiu” pentru talentata generaţie 2001 a celor de la T-Pack.
În schimb, CSŞ Ploieşti a reuşit contraperformanţa de a nu repurta nicio victorie în cealaltă grupă de recalificare semifinală, pierzând şi ultimele două partide, cu BC Lions Craiova, scor 44-68, în Bănie, şi Phoenix LPS Galaţi, scor 0-20, prin neprezentare. Astfel, formaţia antrenată de Marian Hartman – care şi-a pierdut cei mai buni jucători la începutul anului, în perioada dintre „preliminarii” şi „recalificări” – a încheiat pe ultimul loc, fără niciun succes în cele 14 meciuri disputate în 2017.