Petre Apostol

În acest final de săptămână, cele mai mici dintre sportivele ţării se vor întrece, în Sala „Olimpia” din Ploieşti, pentru medalii în cadrul Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică pentru copii (6-8 ani). Este a treia ediţie consecutivă a campionatului care se organizează în reşedinţa judeţului Prahova, de către secţia de gimnastică ritmică de la CSM Ploieşti, reprezentată de antrenoarele Liliana Băescu (antrenor şi arbitru internaţional), Simona Puiu şi Tatiana Dor (coregraf).
În plus, este pentru a şasea oară în care Campionatul Naţional de copii se organizează la Ploieşti, disputându-se şi între 2010 şi 2012, chiar în primii ani în care competiţia s-a desfăşurat separat de cea a junioarelor.
Competiţia este organizată în colaborare cu Federaţia Română de Gimnastică Ritmică şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului.
CSM Ploieşti va avea reprezentante atât în competiţia de ansamblu, cât şi la categoriile 6 şi 8 ani, pe covorul de concurs urmând să intre Antonia Ioana Nuţă, Andreea Elena Tudosie, Elena Murărescu, Miruna Gabriela Stan, Eva Popescu, Teodora Chera-Ferrario şi Ioana Teodora Aldea (rezervă), în echipa de ansambluri, respectiv Antonia Ioana Nuţă, Eva Popescu şi Elena Murărescu – la individual, categoria 8 ani, exerciţii fără obiect şi cerc, şi Alessia Croitoru – la individual, categoria 6 ani.
Pe lista de start, se află sportive de la 13 cluburi din ţară. CSM Ploieşti are în palmares medaliile de argint la ansambluri, câştigate în urmă cu două ediţii, într-o echipă din care făcea parte Sabina Enache, în prezent junioară la categoria a IV-a, fiind luată, deja, în vizorul lotului naţional.
Programul competiţiei este următorul:
10:00-11:10 Mica gimnastă (8 ani) – individual, Grupa A – fără obiect şi cerc
11:20-12:30 Mica gimnastă (8 ani) – individual, Grupa B – fără obiect şi cerc
13:00-13:50 Mica gimnastă (7 ani) – individual fără obiect
14:10-14:30 Mica gimnastă (6 ani) – individual fără obiect
15:00-15:50 Mica gimnastă – ansamblu fără obiect
15:50-16:40 Festivitate de premiere