Marian Dima

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova a programat, ieri, în sala de conferinţe a arenei “Ilie Oană”, tragerera la sorţi pentru sferturile de finală ale Cupei României, fază a competiţiei progamată să se desfăşoare miercuri, 26 aprilie, de la orele 17,00.
“Drumul” spre primul trofeu din istoria echipei Petrolul 52 pare a avea asigurat încă un “pas înainte”, formaţia care domină Liga A Prahova urmând să dea piept cu Petrolul Băicoi, grupare pe care în campionat a învins-o fără probleme.
În urma discuţiilor cu reprezentanţii echipelor (a lipsit doar delegatul echipei Petrolul Băicoi, în rest fiind prezenţi trimişi ai tuturor celor 7 echipe rămase în cursă pentru trofeu) s-a convenit ca partidele din “sferturi” să se joace pe teren neutru, singurul semn de întrebare fiind legat de meciul Petrolului 52, aşteptându-se un răspuns de confirmare din partea celor de la Băicoi, pentru programarea partidei la baza sportivă din Parcul “Olimpia”, o altă variantă fiind stadionul “Conpet”, din Strejnic.
De menţionat că tragerea la sorţi s-a făcut “fără cap de serie”, cele 8 echipe fiind alese, la propriu, de către reprezentanţii presei, din bilele “găzduite” de trofeul “Cupa Regiunilor 2016”, câştigat de selecţionata AJF Prahova.
De departe, cel mai echilibrat meci al “sferturilor” este reprezentat de duelul dintre CS Blejoi şi AFC Băneşti, cele două fruntaşe din Liga A Prahova urmând să se întâlnească la Păuleşti.
Deţinătoarea trofeului – CS Păuleşti -, a fost norocoasă, urmând să joace cu una dintre echipele “revelaţie” – CS Măneşti – Coada Izvorului, în timp ce Brebu şi Măneciu se vor lupta pentru al patrulea loc în semifinale.

Programul sferturilor Cupei României, faza judeţeană
Petrolul Ploiești- Petrolul Băicoi (baza sportivă Kiru Sport din Ploiești)
Avântul Măneciu – AFC Brebu (teren Blejoi)
CS Mănești – CS Păulești (teren “Petrolul” Băicoi)
CS Blejoi – AFC Bănești-Urleta (teren Păulești)