Bulgarul Stamen Stancev, acuzat de spionaj in dosarul divulgarii de secrete nationale privind privatizarile din Romania, avea la Bucuresti o locuinta conspirativa. Conform procurorilor DIICOT, Stancev folosea un apartament din Bulevardul Magheru pentru intalnirile cu sursele sale, in cadrul carora faceau schimb de informatii clasificate. Apartamentul a fost deja perchezitionat de procurori, iar descoperirile sunt importante. Planse topografice, documente de privatizare, corespondente intre Romania si Statele Unite, precum si strategii ale Ministerului Economiei pentru privatizarea unor societati. Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis o autorizatie de perchezitie a apartamentului din Bulevardul Magheru. Procurorii au cerut instantei permisiunea sa caute, in casa folosita de Stamen Stancev informatii, documente sau inscrisuri legate de obiectul dosarului. Pe 27 iunie 2006, a avut loc o prima descindere in casa din Magheru. Anchetatorii au gasit acolo mai multe documente pe suport optic si de hartie. Este vorba despre planul topografic al Aeroportului International Cluj-Napoca, insotit de anexe privind situatia generala a acestuia (necesar de investitii, date referitoare la terminal, numar de angajati si dotare logistica), proiectul segmentului autostrazii Bucuresti-Ploiesti, informatii cu privire la situatia si posibilitatile de investitii din zona judetului Brasov, inclusiv harti topografice in detaliu, care contin date cu privire la obiectivele economice strategice din arealul mentionat.
In acelasi apartament anchetatorii au descoperit si documente care nu erau publice despre privatizarea unor societati comerciale de interes strategic din subordinea Ministerului Economiei si Comertului, precum documente interne ale O.P.S.P.I referitoare la privatizarea PETROM, proiectul hotararii de guvern privind vanzarea unui pachet de 8% in actiunile Petrom detinute de MEC catre salariatii companiei, strategia MEC de privatizare a unor societati din cadrul sistemului energetic national (complexe energetice de la TURCENI si ROVI-NARI, termocentrala Doicesti, SC Electrica Muntenia SUD). Bulgarul Stamen Stancev intrase si in posesia unor documente referitoare la corespondenta Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti cu Ministerul Economiei.
Rezolutia prin care procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Stamen Stancev reface traseul bulgarului acuzat de spionaj in timpul uneia dintre vizitele sale la Bucuresti. La inceputul lunii octombrie, Stancev a venit special in Romania ca sa obtina un CD cu informatii despre complexul energetic Turceni. In 3 octombrie, Stamen Stancev revine in Romania. El aterizeaza pe aeroportul Otopeni la ora 16.30. In urmatoarea jumatate de ora il suna pe Mihai Dorinel Mucea, adjunctul sefului Oficiului pentru Privatizari din Ministerul Economiei si convin sa se intalneasca a doua zi. Isi stabilesc ca loc de intalnire o cafenea din apropierea Ministerului Economiei si Comertului, dar si foarte aproape de apartamentul pe care bulgarul il are inchiriat de sapte ani in Bucuresti. Discuta despre stadiul proceselor de privatizare a societatilor comerciale din portofoliul Oficiului pentru Privatizari, dar si despre posibilitatile de materializare a afacerilor intermediate de Stamen Stancev. Mucea ii pune la dispozitie bulgarului un CD. In aceeasi seara, Stancev vorbeste la telefon cu Dorinel Mucea si il anunta ca CD-ul este gol. Cei doi apeleaza la un mai vechi colaborator, de origine turca. Acesta il duce pe Stancev la Aeroport si apoi se intalneste cu Mucea de la care ia un nou CD. I-l da lui Mihai Radu Donciu, fostul consilier al ministrului Comunicatiilor, care ulterior il suna pe Stancev si ii transmite ca a primit materialul. Procurorii au stabilit ca bulgarul vroia de fapt sa intermedieze, impreuna cu cehul Michael Susak, procesul de privatizare a Complexului Energetic Turceni, iar CD-ul in cauza continea documente legate de stadiul acestui proces.