Bogdan Chitic

Cedarea mărcilor FC Petrolul către actuala echipă din Liga A Prahova a cunoscut, ieri, un nou episod negativ în Consiliul Local, asta după ce proiectul anunţat pe ordinea de zi nu a putut fi supus la vot din cauză că nu avea niciun aviz din partea celor două comisii din cadrul Primăriei Ploieşti, Juridică şi, respectiv, Economică.
Practic, s-a repetat scenariul din ultimele şedinţe la care un astfel de proiect a „îndrăznit” să ridice capul în agenda aleşilor locali, care nu pentru prima dată par să fi uitat pentru ce au fost desemnaţi să conducă destinele acestui oraş. Fotbalul, sportul rege la Ploieşti, care a adus atâtea bucurii suporterului de rând, prin prisma echipei fanion, Petrolul, a fost lăsat de izbelişte şi de această dată, „războiul” tacit între cele două tabere din Consiliul Local făcând, de fiecare dată, aceeaşi victimă, „costumată” în galben şi albastru.
După episoadele din august şi decembrie 2016 sau, cel mai recent, din februarie, anul acesta, după o serie de aşa-zise întrevederi şi şedinţe purtate „la alibi” de către toţi factorii de decizie cu omologii lor de la Cluj, Timişoara sau Iaşi, acolo unde astfel de asocieri, între primării şi echipele de fotbal, au fost posibile, suporterii Petrolului au descoperit, o dată în plus, că „pe la Ploieşti nu se trece”. Şi ce rost ar avea să treacă şi un proiect de bun simţ, de onoare, la care fostele glorii s-au înhămat în urmă cu un an, tocmai ca Petrolul şi fotbalul din oraş să nu moară, dacă, până la vară, din „jobenul” aleşilor locali vor mai apărea alte 2-3 şedinţe „de analiză”, false dătătoare de speranţe, ca şi până acum?!
Până atunci, un lucru e cert! Sintagma „Am rezolvat, nu se poate” capătă tot mai mare valoare de adevăr în birourile Primăriei Ploieşti.