Carnea tocata nu se vinde vrac!

Febra Sarbatorilor de Iarna i-a cuprins, deja, pe inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Prahova, care au inceput controalele la agentii economici specializati in comercializarea produselor din carne. Ieri, primele societati comerciale vizate au fost cele amplasate in piata din zona de nord a Ploiestiului. In urma verificarilor, efectuate de catre inspectorii DSV, s-a constatat ca vanzatorii nu respectau nici macar regulile minime de igiena in comercializarea acestor produse: carnea era depozitata necorespunzator, angajatii nu purtau manusi cand manipulau produsele neambalate si diverse sortimente erau neetichetate. „In primul rand, carnea tocata nu se vinde vrac. Cumparatorul trebuie sa-si aleaga bucata de carne, iar comerciantul este obligat sa o toace pe loc. Pentru produsele din carne trebuie sa existe raion separat, depozitarea la un loc cu alte produse nefiind permisa. Agentii verificati astazi (ieri n.n.) au mai fost sanctionati de noi, iar recomandarile de la ultimul control nu au fost respectate. Drept urmare, am aplicat amenzi de peste 100 de milioane de lei vechi”, ne-a declarat Ana Dumitrescu, inspector la DSV Prahova.
Gabriela IONITA