F.T.

Pe rolul Judecătoriei Ploiești se află o cauză în care apar ca inculpați nici mai multe nici mai puține decât 19 persoane, acuzate de contrabandă cu tutun, infracțiune comisă în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017.
Cauza a ajuns la magistrații ploieșteni după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătorie au finalizat cercetările care au avut ca obiect săvârşirea infracţiunii de contrabandă prevăzută de art. 270, aliniatul 3 din Legea nr. 86/2006 (Codul vamal).
Vizavi de această speță, într-un comunicat al anchetatorilor se precizează: ” Inculpații au desfăşurat activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare de ţigarete, atât pe raza judeţului Prahova, cât şi în alte judeţe ale ţării, cunoscând că acestea proveneau din contrabandă. Activitatea s-a desfăşurat pe mai multe paliere, având în vedere capacităţile fiecărui inculpat – în principal de aprovizionare cu ţigarete – precum şi de comercializare ulterioară a acestora”. Procurorii ploieşteni mai menţionează în rechizitoriu că aprovizionarea cu ţigări era făcută prin metoda “la tren”, ceea ce însemna existenţa unei legături cu un cetăţean din Republica Moldova, pasager pe ruta feroviară Chişinău – Bucureşti, care introducea ilegal ţigaretele pe teritoriul României.
“Ulterior introducerii în ţară, pe timp de noapte, sacii de ţigarete de contrabandă erau aruncaţi din tren, fiind preluaţi de către inculpaţi”, mai menționează anchetatorii ploieșteni.
Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională se ridică la peste 900.000 de lei, iar pentru recuperarea acestuia au fost luate măsuri asiguratorii asupra a 11 imobile, precum şi a sumelor de 62.638 lei şi 800 euro, aparţinând inculpaţilor.