- Persoanele care au până în 30 de ani şi cineva din familie suferă de cancer colorectal, sunt şanse mari să fie predispuse la această boală. Pe lângă istoricul medical al familiei, un rol important îl joacă stilul de viaţă, care include fumatul, consumul excesiv de alcool, obezitate, sedentarism şi consumul de carne roşie procesată. De aceea, este important să fie cunoscute simptomele care pot da de gol această boală, cum ar fi: scaunele cu sânge, durerile abdominale, constipaţia sau diareea persistenta. Dacă ai observat asfel de manifestări, mergeţi la medic pentru investigaţii amănunţite, potrivit Divahair.
- Unul din 5 români se confruntă cu varice, o problemă de circulaţie sangvină. Chiar dacă afectează în proporţie de 80% femeile, este o povară grea şi pentru bărbaţi din cauza aspectului inestetic şi a durerii. Remediile naturiste combat aceste neplăceri! Tinctura de spânz, de exemplu, este un aliat extrem de eficient împotriva varicelor. Se mărunţesc 2-3 rădăcini de plantă, care se pun la macerat în alcool de 70 de grade, timp de 7 zile. Seara, înainte de culcare, trebuie doar să se maseze uşor zonele afectate cu tinctura obţinută. Acest tratament poate fi făcut inclusiv pe perioade lungi de timp, ori de câte ori este nevoie, notează Click.
- Menopauza este acea perioadă a vieţii de care toate femeile se tem, marchează sfârşitul perioadei reproductive şi este, de fapt, o deficienţă permanentă şi ireversibilă de hormoni estrogeni. Menopauza se instalează între 40 şi 55 de ani, iar în România, media apariţiei acestui fenomen fiziologic este vârsta de 49 de ani. Din punct de vedere fiziologic, menopauza se caracterizează printr-o deficienţă permanentă şi ireversibilă de hormoni estrogeni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii stabileşte diagnosticul de menopauză după minimum 12 luni de amenoree (lipsa menstruaţiilor). Menopauza defineşte o întreagă etapa biologică din viaţa femeii, marcată de declinul funcţiilor genitale (epuizarea rezervei ovariene) şi pe parcursul căreia se trece de la etapa de reproducere la cea de senescenţă, scrie doctorulzilei.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok