• Nu mai este un secret că zahărul poate face cu adevărat rău sănătăţii noastre prin creşterea riscului de obezitate, diabet, efecte negative la nivelul dinţilor şi boli de inimă. Acesta afectează comportamentul şi dezvoltarea în rândul copiilor, însă, foarte puţini cunosc adevăratele efecte ale acestuia la nivelul oaselor. Aşa cum spun specialiştii, se pare că zahărul nu face nimic altceva decât să erodeze cartilajul – ţesutul care ne menţine oasele puternice; şi ce este şi mai trist este că ajungem să consumăm zahăr în fiecare zi şi nu ţinem sub control cantitatea. Zahărul cauzează pierderi de calciu, acesta este un mineral vital pentru sănătatea oaselor noastre deoarece ajută la menţinerea structurii solide. Lipsa de calciu duce la osteoporoză, notează doctorulzilei.ro.
• Dermatologii le recomandă frecvent pacientelor care au probleme cu tenul să renunţe la cafea. De cele mai multe ori, coşurile, punctele negre şi alte imperfecţiuni apar din cauze hormonale, dar şi în urma unei diete incorecte. Cafeaua este o băutură cu multe calităţi, însă nu face bine la ten. Poate fi făcut următorul experiment: nu consumaţi deloc cafea vreme de 3 săptămâni şi monitorizaţi-vă rezultatele! Jurnalista Deven Hopp, de la publicaţia Byrdie, a decis să încerce, iar la final a fost uimită de schimbare. Tenul ei arăta mult mai bine în a treia săptămână fără cafea. Abia atunci au fost vizibile efectele experimentului. Nu mai avea pielea deshidratată, iar urmele lăsate de coşuri au dispărut repede. De asemenea, porii nu mai erau la fel de congestionaţi, scrie Divahair.
• Statisticile arată că tot mai mulţi oameni dorm mai puţin de şase ore pe noapte, ceea ce poate duce, pe termen lung, la probleme de sănătate cum ar fi insomnia sau bolile cardiovasculare. Pentru a avea un somn bun trebuie să avem o dietă corespunzătoare. Contrar a ceea ce se spune în popor, alcoolul nu este recomandat înainte de culcare. 1 – 2 pahare vă pot face să vă simţiţi ameţit, dar asta nu înseamnă că alcoolul poate induce somnul, pentru că peste 2 – 3 ore vă veţi trezi. În plus alcoolul ne face să sforăim. De evitat îngheţata care conţine grăsimi. Aceste grăsimi nu pot fi digerate într-un timp foarte scurt ceea ce ne face să avem o noapte albă. În al doilea rând îngheţata conţine glucide, ceea ce ne va da energie şi nu ne va lăsa să dormim.