CS Ceptura – CS Blejoi 2-6 (1-3)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: „Comunal”, Ceptura. Spectatori: 150.
Marcatori: L. Costache (7-pen.), Dumitrache (84)/M. Anghel (19), Lambru (30, 33, 70), Iordache (56), Fl. Badea (89).

CS Ceptura: V. Popescu – N. Popescu (cpt), Toader, Gr. Lascu (74 Stroe), Fl. Matei (46 Teodorescu) – G. Oprea, Năftănăilă (51 Cârtoaje), L. Costache, I. Oprea – Al. Neagu (61 Negrea), Dumitrache. Antrenor: Laurenţiu Costache.
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, Iordache, Filip (cpt), Stanca (85 Manea) – Enciu – Ruptureanu (74 S. Petre), Rudaru (62 Fl. Badea), Vl. Badea, M. Anghel (77 Anton) – C. Lambru. Antrenori: Răzvan Vlad şi Emil Coşieru.
Arbitri: Mădălin Dicu (Bucov) – Iulian Bălănescu (Plopu), Doru Petre (Bucov).
Observator: Decu Crângaşu (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Cosmin Lambru (CS Blejoi).

După victoria Petrolului, de sâmbătă, scor 2-0, cu CS Păuleşti, „urmăritoarea” CS Blejoi avea nevoie de un succes la cel puţin trei goluri diferenţă, duminică, la Ceptura, pentru a trece, la golaveraj, în fruntea ierarhiei. Lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat, la capătul unui joc spectaculos, în care golgheterul Ligii A Prahova, Cosmin Lambru, a fost din nou decisiv, înscriind trei goluri şi trecând, astfel, de „borna” celor 20 de goluri marcate.
CS Ceptura a prezentat o formulă mult „upgradată” faţă de turul campionatului, cu patru jucători noi, toţi de la Breaza – Alexandru Năftănăilă, Petrică Toader, cel care a marcat contra Petrolului din lovitură liberă, şi fraţii Ionuţ şi George Oprea, dar fără antrenorul-jucător Ciprian Pura, plecat în Norvegia să antreneze la o Academie de Fotbal.
Echipa din Ceptura a etalat un fotbal consistent, pe alocuri, reuşind chiar să deschidă scorul. Era minutul 7 când Lara Costache a transformat un penalti contestat de oaspeţi, la o semnalizare a asistentului Doru Petre, care a văzut henţ la stoperul Ionuţ Filip. Fără Irinel Dumitru, accidentat, şi Cristian Vasile, suspendat după eliminarea din Cupa României, blejoienii au egalat relativ repede, prin Marius Anghel (19), care a finalizat cu un şut la colţul lung o incursiune pe banda stângă.
La 1-1, golgheterul Lambru şi-a intrat în rol şi, după ce a zguduit transversala cu un şut din marginea careului, a „înşirat” două goluri în decurs de trei minute. Mai întâi, cu un sfert de oră înainte de pauză, după o pătrundere pe centru şi un şut plasat, pentru ca, mai apoi, să aibă şi noroc la o dublă intervenţie a portarului V. Popescu, aceasta din urmă petrecându-se după ce mingea a depăşit linia porţii, conform semnalizării asistentului Iulian Bălănescu. La pauză s-a intrat cu 1-3, asta şi după ce blejoienii au fost ocrotiţi de şansă la bara semnată de Dumitrache, cu o lovitură de cap, din centrarea lui I. Oprea. Partea a doua s-a desfăşurat într-o singură direcţie, oaspeţii mai reuşind să puncteze de trei ori, prin: Iordache (56), cu capul după un corner executat de V. Badea, Lambru (70), printr-o deviere din careul mic după o cursă pe dreapta a lui Ruptureanu, şi, respectiv, Fl. Badea (89), cu un şut din mijlocul careului, la vinclu, după ce mingea a circulat pe la mai mulţi jucători. Până la ultima reuşită a meciului, gazdele reuşiseră să mai puncteze o dată, prin „percutantul” Dumitrache (84), a cărui reluare cu capul l-a învins pe Ad. Gheorghe.
Cel puţin pentru o etapă, CS Blejoi revine, aşadar, în vârful ierarhiei, ridicând mingea la fileu Petrolului, la finalul acestei săptămâni, când cele două contracandidate au, la prima vedere, meciuri accesibile, trupa lui Răzvan Vlad urmând să joace pe teren propriu cu Unirea Cocorăştii Colţ, iar găzarii, la Ploieşti, cu Tufeni Băicoi.