V. S.

Ieri, când toată presa era ocupată cu discuțiile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în legătură cu cererea de cercetare a procurorului general și a șefei DNA de către Inspecția Judiciară, această din urmă structură a luat o decizie referitoare la procurorul “Portocală” de la Ploiești, care a ajuns în atenția întregii țări în urma nenumăratelor declarații apărute în spațiul public privind persoana sa.
Aseară, târziu, Secția pentru Procurori în materie disciplinară din cadrul CSM a dat publicității soluționarea punctului avut pe ordinea de zi a ședinței de ieri: decizia referitoare la cererea de suspendare din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu, ajuns de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Potrivit datelor oficiale, Secția pentru Procurori în materie disciplinară a admis solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a lui Negulescu începând cu data de 28 februarie și până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare ce face obiectul lucrării nr. I254/IJ/218/DIP/2017, aflată pe rolul Inspecției Judiciare.
Pe de altă parte, neoficial, cererea de demisie a lui Mircea Negulescu va fi soluționată în următoarea ședință a Plenului CSM, care ar putea avea loc fie luna viitoare, fie mai devreme.