A.M.

O inedită expoziție de portrete, intitulată „Feminitate împlinită – ipostaze în lumini și umbre”, va fi deschisă vineri, 10 martie, de la ora 17.30, în foyerul Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești.
Aceasta reunește portrete realizate de pictorul craiovean Florin Măceșanu prin tehnica solarizării – o tehnică specială ce evidențiază starea subiectului reprezentat și prin intermediul căreia sunt surprinse anumite lumini și umbre pe chipul persoanei respective. Vor fi prezentate portrete ale unor femei din Prahova cu performanțe în diverse domenii de activitate: învățământ, sănătate, domeniul artistic, administrație, afaceri, dar și din zona politică, printre care se regăsesc: solista Nicoleta Matei (în foto), Antoaneta Trifu – regizor, Luminița Avram- directorul Casei de Cultură „I.L. Caragiale” a municipiului Ploiești, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Grațiela Gavrilescu, Daniela Buzoianu – prorector al Universității Petrol- Gaze din Ploiești, Martha Mocanu – manager al unei firme de produse cosmetice care se află printre sponsorii de tradiție ai unor evenimente culturale din Ploiești. Vernisajul va avea loc în prezența personalităților ale căror portrete fac parte din expoziție și a artistului Florin Măceșanu.
O parte din fondurile obținute din vânzarea lucrărilor va fi folosită pentru a sprijini munca de creație a două tinere artiste, eleve ale Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești, cu numeroase premii obținute la olimpiade școlare de specialitate, care au o situație socială mai dificilă. Este vorba despre Anca Antonescu, clasa a X-a, secția Muzică – Flaut și Marina Stancu, clasa a X-a, secția Arte Plastice.
De la ora 18.30, va fi prezentat spectacolul “Ce vor fetele”, în regia lui Dragoș Câmpan, scenografia aparținându-i lui Mihai Androne.