• Evoluţia cancerului de san a îngrozit omenirea! De zeci de ani, cumplita boală a făcut mii şi mii de victime ! Preocupaţi de această dramă în viaţa femeilor, cercetătorii de la Universitatea Harvard au realizat un studiu- gigant care s-a desfăşurat timp de 25 de ani. La finalul studiului, cercetătorii au ajuns la o concluzie preţioasă. Pericolul de a face cancer mamar s-a remarcat în cazul adolescentelor care au mâncat doar o porţie de fructe la un interval de două zile. În schimb, pentru adolescentele care au consumat la maturitate câte o porţie de fructe, de trei ori pe zi, pericolul de a face cancer mamar a fost redus cu 25 %. Pentru a preveni cancerul mamar, cercetătorii de la Universitatea Harvard recomandă ca femeile să consume din adolescenţă toate soiurile de fructe, scrie Click.
  • Pentru a slăbi uşor, nu trebuie să apelăm la diete drastice, care ne pot afecta sănătatea. Tot ce trebuie să facem este să ne disciplinăm şi să respectăm câteva reguli de bază, spun specialiştii. Pentru a slăbi sănătos, alimentaţia trebuie să fie completă, adică să asigure toate componentele nutritive: proteine, glucide, lipide, săruri minerale şi vitamine în anumite proporţii. Secretul alimentaţiei corecte pentru slăbit este meniul cu un echilibru moderat de calorii. Altfel spus, organismul trebuie să consume puţin mai mult decât primeşte. Unică soluţie este să se controleze cantitatea de calorii care ajunge în organism, anunţă Unica.
  • Tiroida este o glandă în formă de fluture, localizată în partea anterioară a gâtului. Aceasta produce hormoni care controlează viteza metabolismului. Tulburările glandei tiroide pot încetini sau revitaliza metabolismul prin inhibarea producţiei de hormoni tiroidieni. Când nivelul hormonilor este prea mic sau prea mare, este posibil să apară o gamă largă de simptome. De exemplu, un deficit al funcţiei tiroidiene –
    hipotiroidia – poate duce la scăderea hormonilor tiroidieni, ceea ce atrage după sine o „lenevire” a întregului metabolism, a funcţiei majorităţii organelor din corp, inclusiv a creierului, potrivit doctorulzilei.ro.