Anul trecut, în România s-a înregistrat o creştere a numărului de comenzi online la mâncare cu 57%, comparativ cu anul precedent. Cele mai solicitate preparate de către români au fost cele din bucătăria românească, chinezească şi de tip fast-food, potrivit platformei foodpanda.ro, citată de Startup Cafe.
Topul consumatorilor fideli comenzilor online de mâncare este condus de bucureşteni, urmaţi de clujeni şi timişoreni. Aproximativ 81% din totalul comenzilor online de mâncare înregistrate în 2016 au provenit din Capitală, peste 11% din Cluj-Napoca şi aproape 3% din Timişoara.
Valoarea medie a comenzilor de mâncare este de 56 de lei.
Cele mai multe comenzi de pe platformă s-au înregistrat seara, în intervalul orar 19:30 şi 20:30, lucru ce arată că, odată ajunşi acasă, românii îşi doresc să se relaxeze, nu să gătească.
Din totalul comenzilor online plasate la nivel naţional, aproximativ 23% dintre acestea au fost achitate de către români cu cardul, restul optând pentru posibilitatea de plată cu cash.
Foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 400 de restaurante din ţară, inclusiv din Ploieşti.