Marian Dima

7-dSportivul ploieştean de K1 Amansio Paraschiv a prins două contracte foarte bune, ca imagine şi nu numai, în prima parte a anului 2017, după lupta din China (26 februarie, contra chinezului Kong Lingfeng), românul semnând un contract în Italia, pentru o gală prestigioasă – Oktagon & Bellator – care va fi găzduită de oraşul Torino.
De altfel, Amansio a fost deja prezent în Italia, la începutul acestei săptămâni, la conferinţa de presă oficială de promovare a evenimentului, chiar sportivul ploieştean apreciind că îl va aştepta, pe 8 aprilie, “meciul vieţii”!
Asta pentru că adversarul “Vikingului” ploieştean va fi un sportiv cu un CV extraordinar, armeanul Gevorg „Giorgio” Petrosyan (sportiv de 31 de ani, cu doar două eşecuri în 89 de meciuri disputate şi nu mai puţin de 13 ani de carieră)! Fratele lui Armand Petrosyan, Giorgi deţine mai multe centuri la K1, şi Muay thai, fiind unul dintre campionii circuitului “Oktagon”, o victorie pentru Amansio Paraschiv ducându-l pe acesta la cel mai înalt nivel în ierarhia kick-boxingului!