Creștere a cheltuielilor firmelor cu trainingul angajaţilor

Firmele din România au cheltuit, în medie, 115 euro pentru trainingul unui angajat, în creștere cu 5% față de anul 2015, potrivit Agerpres, care citează un comunicat de presă al unei companii care furnizează soluții de leadership și dezvoltare a resurselor umane. „Cel mai solicitat program de training a fost cel de Presentation Skills, care are ca rezultate cunoașterea metodelor de generare, structurare și transmitere a informațiilor. Trainingul oferă și abilitatea de a corela conținutul cu tehnicile de prezentare (comunicare verbală, paraverbală și nonverbală). Foarte căutate au fost și programele de Stress Management, Conflict Management, Leadership sau Time Management”, mai precizează sursa citată.

BNR a revizuit în jos prognoza de inflație

Banca Națională a României a revizuit în jos prognoza de inflație pentru finalul acestui an, cu 0,4 puncte procentuale, la 1,7%, a anunțat, ieri, guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, într-o conferință de presă, cu ocazia prezentării Raportului trimestrial asupra inflației.
Pentru sfârșitul anului viitor, BNR estimează o rată a inflației de 3,4%, cu 0,2 puncte procentuale peste prognoza precedentă, ținta fiind de 2,5%, +/–1 punct procentual.
Potrivit guvernatorului, rata anuală a inflației s-a menținut relativ stabilă pe parcursul trimestrului 4 din 2016.