Moţiunea de cenzură iniţiată de senatori ai PNL şi USR a fost respinsă, doar 161 de parlamentari votând în favoarea sa, ca urmare Guvernul Grindeanu rămâne în funcție. Parlamentul României s-a reunit, ieri, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Cabinetului Grindeanu, motivată de modificările la legile penale promovate de Guvern. Conform rezultatelor opţiunilor, au fost 202 de voturi valabil exprimate , 33 de abțineri şi 8 voturi împotrivă.
La vot, parlamentarii PSD si ALDE au rămas în sală pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat. Cei de la UDMR s-au abţinut. Pentru succesul moţiunii de cenzură ar fi fost necesare necesare 233 de voturi. Votul a fost secret, cu bile, la şedinţă fiind prezenţi 379 de senatori şi deputaţi, din totalul de 464 de parlamentari. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, ieri, în timpul dezbaterilor moţiunii de cenzură, că, prin discursul său, preşedintele Klaus Iohannis se agaţă de protestele românilor pentru a-şi reface credibilitatea şi pentru a avea, cât mai repede, „guvernul meu”.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în acelaşi cadru, că această moţiune de cenzură reprezintă o notă de subsol la discursul „slab şi răutăcios” al şefului statului Klaus Iohannis, ţinut în plen cu o zi înainte.
„Aţi depus o moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă, care exprimă exasperant nemulţumirea că aţi pierdut alegerile. Această moţiune de cenzură este o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios de ieri al preşedintelui Klaus Iohannis”, a spus Dragnea. El a acuzat faptul că PNL şi USR, alături de preşedintele Iohannis, sunt interesaţi de recâştigarea rapidă a unui „biet capital politic”, asumându-şi riscul să dezbine România.