Muzeul Național Bran ar putea fi relocat, acest lucru putând duce chiar la desființarea sa, avertizează directorul Muzeului de Etnografie Brașov, Ligia Fulga, potrivit Agerpres. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația muzeului, după ce a aflat că reprezentanții Companiei de administrare a Castelului Bran, care în prezent este retrocedat moștenitorilor, au cerut, printr-o adresă, relocarea patrimoniului din cadrul Muzeului Național Bran. Ligia Fulga a spus că a aflat această informație recent, de la Comisia Națională a Muzeelor.
Potrivit acesteia, explicația cererii de relocare formulată de Compania de administrare a Castelului Bran este aceea că pereții clădirii muzeului, aflat în incinta Castelului Bran, sunt atacați de o ciupercă. Fulga, care și-a exprimat opinia pe acest subiect în calitatea sa de muzeograf și om de cultură, a caracterizat situația ca fiind dramatică. Sursa citată a spus că nu are nicio informație în legătură cu locul în care ar putea fi mutat patrimoniul Muzeului Național Bran, adăugând că adresa Companiei de administrare a Castelului Bran este de ultimă oră.
În legătură cu posibila închidere a Muzeului Național Bran, primarul localității Bran, Rareș Dorel Rădăcină, a declarat pentru Agerpres că nu știe despre adresa făcută de Compania de Administrare a Castelului Bran, dar a spus că a auzit despre ciuperca respectivă care atacă clădirea muzeului. Primarul a adăugat că face tot posibilul ca patrimoniul muzeului să rămână la Bran, dacă acesta se va închide. Muzeul Național Bran a fost pe punctul de a se închide și anul trecut, dar contractul de închiriere a clădirii a mai fost prelungit încă un an, respectiv până în luna august 2017.