Rezervele valutare ale BNR au crescut

În ianuarie, rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au crescut cu 0,8%, comparativ cu luna decembrie, ajungând la peste 34,5 miliarde euro, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis Agerpres.
BNR mai menționează că, în cursul lunii precedente, au avut loc intrări de 775 de milioane de euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

Alocație bugetară mai mare pentru Ministerul Justiției

Ministrul Viorel Ștefan a declarat că Ministerul Justiției are o alocare bugetară totală de 3,15 miliarde de lei pentru anul în curs.
„Ministerul Justiției are ca principale obiective reabilitarea penitenciarelor și îmbunătățirea condițiilor de detenție, creșterea cu 50% a alocației de hrană a deținuților începând cu
1 februarie 2017, cu această destinație fiind o alocare bugetară de 20 de milioane de lei. În total, Ministerul Justiției primește 3,15 miliarde de lei, adică 0,38% din PIB. Este mai mult cu 139 de milioane de lei decât în 2016, respectiv mai mult cu 4,6%”, a mai precizat ministrul Finanţelor.

Despăgubiri plătite în 2015 de Ministerul Energiei, fără acoperire în acte

Ministerul Energiei a plătit despăgubiri de 15,8 milioane de lei pentru exproprieri, sumă pentru care nu au fost prezentate documente care să certifice exproprierea efectivă a bunurilor, se arată în raportul pe 2015 al Curții de Conturi, publicat pe site-ul instituției.
″Nu s-au respectat prevederile legale privind exproprierea pentru cauza de utilitate
publică, în sensul că, deși s-au plătit despăgubiri în suma de 15.874.000 lei pentru exproprierea de bunuri pentru lucrări de utilitate publică și de interes național, județean și local și s-au emis acte administrative, nu au fost prezentate documente care să certifice exproprierea efectivă a bunurilor pentru care s-au acordat despăgubirile, respectiv efectuarea transferului dreptului de proprietate”, se arată în document.