•  Vitamina C sau acidul ascorbic, numită şi vitamina antiscorbutică, este o substanţă vitală organismului, cu un puternic efect reducător. Prin această însuşire, participă la protejarea de oxidare a altor vitamine (A şi E), la prevenirea acumulării de peroxizi şi radicali liberi în organism şi favorizează absorbţia fierului din intestin. O altă funcţie importantă a vitaminei C este cea legată de formarea colagenului, un component de bază al ţesuturilor şi celulelor, potrivit Unica.
  •  Fructul kaki are forma unei roşii, culoarea portocalei, textura piersicii şi un gust delicios. Bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale, fructul kaki poate fi consumat proaspăt, în salate sau chiar budinci. info23 b Ca orice alt fruct, kaki reface energia organismului datorită conţinutului bogat de nutrienţi. Pentru că stimulează activitatea creierului, e recomandat în perioadele de suprasolicitare intelectuală şi de convalescenţă, deoarece revigorează organismul. Combate infecţiile şi inflamaţiile. Bogat în antioxidanţi şi catechine, kaki deţine proprietăţi antiinflamatorii şi antiinfecţioase. Un consum regulat al acestui fruct ne poate apăra împotriva reacţiilor inflamatorii şi a infecţiilor, potrivit Click.
  •  Aveţi dureri de cap? Vă treziţi cu gust amar în gură dimineaţa? Aţi putea avea probleme cu fierea. În acest caz e bine să aveţi un regim de viaţă cumpătat şi să evitaţi unele alimente. „În cazul în care pacientul se confruntă cu o patologie a colecistului, se recomandă evitarea alimentelor care pot declanşa o criză, cum ar fi grăsimile, maionezele, tocăturile, salata de vinete, smântâna, untul, prăjelile, tochiturile, ouăle sau ciocolata”, subliniază medicul de familie Ramona Andronache pentru Gândul. În general, tratamentul se stabileşte în funcţie de patologia biliară cu care ne confruntăm, informează doctorulzilei.ro.