Tricolorul LMV Ploieşti – VCM LPS Piatra Neamţ 3:0 (25:14, 25:17, 25:20)
Petre Apostol

Sala Sporturilor „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: aproximativ 300.
Tricolorul LMV Ploiești: Hiroshi Centelles, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Zhylinskyi, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco, Andrei Grigoraș – Goran Skundric; au mai jucat: Florin Voinea, Cosmin Ghimeș (căpitan), Vladan Aleksic, Tomasz Rutecki, Tudorel Farcaș; rezerve neutilizate: Pavel Dushkov, Daniel Vargas.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
VCM LPS Piatra Neamţ: Yevhen Boiko, Laurenţiu Iosif (căpitan), Andrii Shymanskyi, Alexandru Cersemba, Dragoş Răileanu, Andrei Veber – Andrei Ursache; au mai jucat: Sorin Dragomir, Cătălin Stoenete; rezerve neutilizate: Alexandru Borcoş, Dan Florea, Daniel Martin.
Antrenor: Nicolae Buruş.
Arbitri: Tudorel Arbunea şi Mihai Rusinoiu, Brăila.
Observator FRV: Gheorghe Vişan, Bucureşti.

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a bifat un succes în minimum de seturi la primul meci din 2017 disputat în Sala „Olimpia”, ajungând, astfel, la a doua victorie consecutivă fără set pierdut, după ce, la finalul săptămânii trecute, învingea pe Ştiinţa Bacău, în deplasare, la reluarea Diviziei A1.
Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu s-au confruntat, miercuri seară, cu VCM LPS Piatra Neamţ, în cadrul unui meci restant din etapa a XIII-a a Diviziei A1 (etapa a II-a din returul Fazei I), partida fiind amânată la finalul anului trecut ca urmare a implicării echipei ploieștene în CEV Challenge Cup.
Iar Tricolorul LMV, cu aspiraţii la medalii în acest sezon, s-a impus fără probleme, aşa cum era de aşteptat, în confruntarea cu ultima clasată a ierarhiei, la care evoluează şi un jucător ploieştean, format la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Sorin Dragomir.
Ploieştenii au început meciul în forţă, Milivojevic servind perfect, iar Grigoraș, Centelles și Zhylinskyi (de netrecut la fileu) au dus scorul la 5:1. Diferența a continuat să se mărească, ajungând la nouă puncte, scor 16:7, Riabukha, Zhylinskyi şi Grigoraș blocând tentativele oaspeților, iar Carrasco și-a găsit perfect colegii pentru a puncta decisiv. Cu încă trei puncte la rând, inclusiv un as al lui Milivojevic, Tricolorul LMV s-a desprins la 12 puncte, cea mai mare diferență înregistrată, iar finalul de set, în care au intrat Aleksic și Ghimeș, a reprezentat o simplă formalitate pentru elevii antrenorilor Stancu și Marinescu, încheiat cu scorul de 25:14.
În actul secund, echilibrul a fost mai evident în prima parte a setului, dar gazdele s-au menținut în frunte la trei lungimi, iar de la scorul de 10:7 s-au desprins decisiv, după un parțial de 6:2.
Voinea, Aleksic, Farcaş și Rutecki au intrat, apoi, pe parchet la Tricolorul LMV, iar ecartul s-a mărit la opt puncte, scor 19:11. De remarcat debutul pentru ploieşteni al polonezului Rutecki, acesta reușind să puncteze la scurt timp după ce a intrat pe teren, evoluând pe postul de universal. Diferenţa de scor a ajuns chiar la nouă lungimi, 24:15, însă rezultatul final al setului a fost 25:17.
Setul al treilea a fost cel mai echilibrat, VCM LPS Piatra Neamț reușind să se mențină la conducere până la al doilea timeout tehnic, după ce se desprinsese la 7:4, în urma a trei puncte consecutive. Oaspeții au mărit ecartul, chiar la 12:7, dar Zhylinskyi, Centelles și Grigoraș au apropiat echipa gazdă la două puncte, scor 14:12.
Apoi, Milivojevic și Carrasco (cu un blocaj) au egalat la 15, după care tot coordonatorul venezuelean al ploieștenilor a adus Tricolorul LMV în avantaj pentru prima dată în acest set, scor 17:16. Echipa ploieşteană s-a desprins, după aceea, iar Carrasco, Centelles, Riabukha şi Rutecki a punctat în finalul setului adjudecat de gazde cu scorul de 25:20.
Astfel, prin această victorie, Tricolorul LMV a acumulat 30 de puncte în clasament, revenind pe locul al patrulea, devansând campioana SCM U Craiova (care are 29 de puncte), ploieştenii ajungând la acelaşi număr de meciuri disputate cu primele clasate. Podiumul provizoriu este alcătuit din Steaua Bucureşti, cu 36 de puncte, Volei Municipal Zalău şi CS Arcada Galaţi, ambele cu câte 34 de puncte.
Pentru Tricolorul LMV urmează un nou meci pe teren propriu, mâine, de la ora 18:00, când va întâlni pe Ştiinţa Explorări Baia Mare, în cadrul etapei a IV-a din returul Fazei I a Diviziei A1.