Bogdan Chitic

La finalul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, se va desfăşura, la Sala Sporturilor Olimpia, a treia etapă regională din cadrul programului Performbaschet, ediţia 2016-2017, secţiune dedicată juniorilor „U13” şi „U14”. Dacă primele două sesiuni de antrenamente au însemnat tot atâtea „sortări” de jucători, pe baza unei selecţii riguroase, numărul baschetbaliştilor ploieşteni scăzând de la 25, la startul trialului, la 18, la finalul primei runde, şi, ulterior, la 16, la capătul celei de-a doua, şedinţele de pregătire din acest weekend nu vor mai furniza o distribuţie şi mai restrânsă pentru etapa din luna februarie, antrenorii federali urmând să lucreze cu actuala bază de selecţie până la finalul lui martie.
„Până acum, am făcut selecţii după primele două etape, iar aria de jucători s-a restrâns până la 16. Vorbim despre baschetbalişti de la cluburile din Ploieşti, născuţi în 2003 şi 2004, care s-au afirmat în ultimele sezoane în cadrul acestor echipe, în Campionatele Naţionale de profil. Federaţia Română de Baschet nu ne-a transmis un număr exact de jucători cu care să rămânem la finalul programului, în luna mai, dar cert este că nu vom mai face alte selecţii, cel puţin pentru moment. Per ansamblu, în ţară există 15 centre zonale, majoritatea mixte, dar, aici, la Ploieşti, lucrăm doar cu băieţi”, ne-a declarat antrenoarea coordonatoare Elena Stan (CSU Ploieşti). În afara Elenei Stan – care, în paralel, continuă antrenamentele şi cuETAPA 9 20 B echipa „U13” a Clubului Sportiv Universitar, creditată cu şanse reale, în acest an, la medalii – în cadrul programului Performbaschet, de la Ploieşti, mai activează tehnicienii Cosmin Blăgoi (CS Sevlar), Vasile Tace (ABC T-Pack), Ionuţ Ivan (CSŞ Ploieşti) şi Ivan Gemaljevic (CSU Ploieşti).

50% dintre jucători, de la CS Sevlar!

CS Sevlar Ploieşti este clubul care dă cei mai mulţi jucători în lotul de 16 pentru etapa din weekend, din „Olimpia”. Dorian Ioniţă, Eduard Simion, Ionuţ Mitrache, Pavel Brânză, Bogdan Dumitrescu, Andrei Neacşu, Andrei Selter şi Ştefan Iliescu sunt cei opt jucători care evoluează pentru clubul ploieştean în cadrul Campionatului Naţional „U14”, unde CS Sevlar are oportunitatea, în acest an, de a ajunge la turneul final. Alexandru Ghiţă, Claudiu Georgescu, Radu Pâncu, Iustin Puiuleţ, Alexandru Sabin şi Vlad Baştină sunt jucătorii pe care CSU Ploieşti îi trimite la etapa a III-a a Performbaschet, cu menţiunea că primul a fost împrumutat, în urmă cu două săptămâni, la ACS Dan Dacian Bucureşti, iar Iancu Odiseas şi Teodor Neguş, ambii de la CSŞ Ploieşti, completează lotul pentru runda de la finalul săptămânii. De remarcat ar fi şi prezenţa lui Ingrid Vârlan, componentă a echipei feminine de baschet „U16” a CSŞ-CSM Ploieşti – cu doi ani mai mică decât restul colegelor sale, care a dorit să se alăture băieţilor la Performbaschet.

Trei şedinţe de pregătire

Etapa de la finalul săptămânii propune, ca şi până acum, tot trei şedinţe de pregătire, primele două urmând să se desfăşoare sâmbătă, de la orele 9:00 şi, respectiv, 19:00. Duminică, juniorii ploieşteni vor încheia sesiunea de antenamente, ora de la care va începe această ultimă şedinţă nefiind, pentru moment, stabilită. O decizie în acest sens se va lua în cursul zilei de azi.