F.T.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) anunță, printr-un comunicat, că în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), continuă, şi în al doilea semestru al anului şcolar 2016-2017, implementarea proiectului „Necenzurat” – acesta constând în acțiuni de prevenire a consumului de droguri în şcoli, fiind destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. Acesta este cunoscut ca proiectul EU-DAP UNPLUGGED.
După cum ne-a precizat inspectorul principal Mihail Mușat, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Prahova, în județul nostru, activitățile specifice se derulează, în semestrul doi al anului școlar curent, în două unități de învățământ prahovene – Colegiul Național “ Ioan Luca Caragiale” Ploiești (beneficiari 90 de elevi din clasa a VII-a) și Școala Gimnazială “Carol I”, din Plopeni (beneficiari 60 de elevi).
Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), “proiectul se derulează fără întrerupere, începând cu anul 2009 și a fost implementat, în mai multe etape, în 17 state europene. Scopul acestuia este de a dezvolta, în rândul elevilor de 12-14 ani, aptitudini şi resurse de care au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale, de a înţelege corect cunoştinţele despre droguri şi efectele lor asupra sănătăţii individuale şi colective.
Până în prezent, peste 12.000 de elevi cu vârstele cuprinse între 12 și 14 ani au fost beneficiarii unor astfel de acțiuni, urmând ca, în anul şcolar 2016 – 2017, acestora să li se alăture alţi 7.000 de participanţi.