Mai multe obiective din Prahova – prezente în lucrare

 

V. Stoica

Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, zonă care include și județul Prahova, se pregătește de susținerea tezei de doctorat pe care o va prezenta la Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj Napoca.
Tema tezei sale de doctorat, pe care o va susține peste puțin timp, pe 1 februarie, este “Turismul religios în nordul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia”.
Liviu Mușat a precizat, pentru ziarul Prahova, că în cuprinsul tezei de doctorat sunt prezentate foarte multe dintre obiectivele religioase din județul Prahova, dar și din alte zone ale regiunii Sud Muntenia, însă detalii suplimentare ne vor fi oferite în urma susținerii lucrării la Universitatea “Babeș Bolyai”.
În perioada 2007-2013, prin Programul Operațional Regional, în județul Prahova au fost reabilitate și modernizate mai multe lăcașuri de cult din județul Prahova, printre care se află ansamblul religios al mănăstirii Apostolache, ansamblul medieval al mănăstirii Vărbila – din Iordăcheanu (foto) și mănăstirea Turnu din Târgșoru Vechi.