F. T.

Ieri, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Prahova au derulat o acțíune în județul Ilfov, unde aveau indicii că șase persoane străine, venite în Prahova pentru a participa la o partidă de vânătoare prin Drăgănești și Sicrita, nu respectă legea în ceea ce privește deținerea, portul și folosirea armelor de vânătoare. Cele șase persoane – toate din Italia – erau cazate la un motel din județul Ilfov, acolo unde, de altfel, oamenii legii au găsit atât armele de vânătoare, cât și muniția aferentă.
“Acestea erau păstrate în camerele de cazare ale motelului, neasigurate, în locuri improprii păstrării acestor bunuri cu regim special – respectiv pe podea, pe masă sau în apropierea căilor de pătrundere în încăpere. De asemenea, unii dintre vânătorii controlați aveau încărcătoarele cu muniție montate pe armă, respectiv arma încărcată cu cartuș introdus pe țeavă”, se precizează într-un comunicat al poliției prahovene.
În urma neregulilor constatate, cei șase italieni au fost amendați cu 30.000 de lei, iar ca sancțiune complementară, poliția prahoveană le-a anulat dreptul de deținere, port și folosință a armelor și munițiilor pe teritoriul României.