Bogdan Chitic
Liderul Ligii A Prahova la finalul turului, Petrolul 52, s-a întors la treabă cu ambiţii mari, chiar dacă primele repere ale lui 2017 nu sunt pe deplin favorabile. Dacă, pe plan sportiv, lucrurile sunt într-o continuă mişcare, despărţirea de unii dintre jucătorii din tur putând fi, la prima vedere, uşor acoperită de plasarea unor fotbalişti cu o mai mare experienţă pe posturi cheie – mulţi dintre aceştia familiarizaţi cu atmosfera de pe „Ilie Oană”, din punct de vedere juridic ecuaţia nu mai este atât de simplă.
Amânarea rezolvării problemei mărcii şi a palmaresului de către Consiliul Local Ploieşti, termenele aruncate „de gura suporterilor”, pe bandă rulantă, pentru găsirea unei soluţii care să se încadreze într-un cadru legal şi, nu în ultimul rând, starea de incertitudine care planează, tocmai din cauza acestor considerente, asupra unui proiect născut de doar jumătate de an sunt principalele probleme ale lui Tavi Grigore, Cristi Vlad, Mircea Dridea şi a celorlalte foste glorii care nu au lăsat Petrolul la greu.
Dispuşi la dialog, cu autorităţile locale
Într-un „du-te, vino” permanent între stadion şi Primărie, în ultimele şase luni, antrenorul Tavi Grigore speră să găsească, în cele din urmă, înţelegere în rândul factorilor de decizie, care continuă să ţină captivă marca, în ciuda numeroaselor întâlniri între cele două părţi, încercări mai mult sau mai puţin vocale sau chiar proiecte pentru „eliberarea” acesteia. „Atribuirea mărcii, a siglei şi a palmaresului este esenţială pentru noi, întrucât ne conferă legitimitate, ne dă posibilitatea de a ne numi continuatorii Petrolului şi, consider eu, că este o chestie ce ţine de bun simţ şi normalitate. Eu sper că acest lucru se va petrece cât de curând, deoarece în acest proiect comun pe care l-am pornit alături de suporteri avem legitimitatea de a cere acest lucru. Suntem dispuşi la dialog şi vom accepta o formulă care să intre într-un cadru de normalitate, într-o formulă în care atât autorităţile cât şi noi să avem anumite certitudini, într-o colaborare foarte strânsă şi corectă. Putem vorbi, în viitor, despre o societate privată sau una pe acţiuni, în care toate persoanele interesate să investească la Petrolul să o poată face, dar totul depinde de felul în care vor decurge tratativele cu aleşii locali”, a precizat Tavi Grigore.
Antrenamente în judeţ, cantonament – sub semnul întrebării!
Reveniţi la antrenamente după o pauză de o lună, perioadă în care unii dintre jucători au continuat pregătirea şi pe „sintetic”, dar şi în sala de forţă, găzarii se vor pregăti fizic în următoarele săptămâni, pentru a se prezenta la parametri optimi, adecvaţi nivelului de competiţie, la finalul lunii viitoare. „Perioada de iarnă este una foarte importantă pentru fiecare echipă, este perioada în care se pun bazele, din punct de vedere fizic, pentru retur şi debutul sezonului viitor. Programul viitor constă în antrenamente zilnice, atât la Ploieşti, pe unde reuşim, pe un teren sintetic, cât şi în judeţ, la Valea Călugărească sau alte localităţi din împrejurimi. Am luat în calcul şi posibilitatea unui stagiu centralizat, despre care nu vă pot oferi, acum, mai multe detalii, din simplul motiv că nu ştim dacă el se va materializa”, a încheiat antrenorul Petrolului.
Primul amical, la Berceni
Petrolul va disputa o serie de partide amicale în această iarnă, printre adversarii pe care „lupii” îi vor întâlni numărându-se Petrolistul Boldeşti, Unirea Slobozia sau Flacăra Moreni, echipe de eşalon superior (Liga a III-a). Totuşi, primul amical va fi, aşa cum se obişnuieşte, unul „de acomodare”, pe terenul formaţiei de Superliga B Prahova – Tineretul Berceni (locul 8), partida, programată iniţial pentru 11 februarie, având şanse mari să se dispute ceva mai devreme, ţinând cont de data primului joc oficial din acest an – pe 25 februarie, cu Rapid Mizil, în optimile fazei judeţene a Cupei României.